GNU/Linux dağıtımı tavsiyesi

Merhabalar ben bu aralar Linux kullanmaya çalışıyorum az da olsa artık bilgim var acaba hangi dağıtımı kullanmalıyım? (Mint hariç.) Ubuntu ve Debian tabanlı dağıtımlar olursa mutlu olurum. (Arch kullanmaya korkuyorum çünkü bilgim 0.) 🥰
Feren OS, önceden zaten önermiştim size diye hatırlıyorum ama yinede tekrar önereyim.

Sizce de ne sizce? Onu soruyorum. Ağır neyini gördünüz? Uzun bir süre kullanmamış olsam diyeceğim ki herhalde çok fazla terminal ortamı gerektiriyor. Grafik sürücüsü kurulumu için bile terminal kullanmadığınız bir sistem.

Terminal pek önemli değil yazacağın komutu internette bulur kopyala yapıştır yaparsın. Ben diyorum ki çok ağır yavaş yani hantal bir dağıtım. Sistemi yorar.

Terminal pek önemli değil yazacağın komutu internette bulur kopyala yapıştır yaparsın. Ben diyorum ki çok ağır yavaş yani hantal bir dağıtım. Sistemi yorar.
Alakası yok bu arada :D 12 senelik laptopuma da kurdum, 6 senelik laptopumada, şuanki imzamda olan sisteme de. Fark etmiyor. 12 senelik laptopta pencere özelliklerini (saydamlık ayarları) kapatınca gayet akıcı çalışmıştı. 6 senelik olanda 8 GB ram var. Ramim bu sistemde internette gezerken 1.5 gb civarlarındaydı. Hatta açıp oyunda oynadım. Daha önce kullanmadığınızı düşünmekteyim.

Alakası yok bu arada :D 12 senelik laptopuma da kurdum, 6 senelik laptopumada, şu anki imzamda olan sisteme de. Fark etmiyor. 12 senelik laptopta pencere özelliklerini (saydamlık ayarları) kapatınca gayet akıcı çalışmıştı. 6 senelik olanda 8 GB RAM var. RAM'im bu sistemde internette gezerken 1.5 GB civarlarındaydı. Hatta açıp oyunda oynadım. Daha önce kullanmadığınızı düşünmekteyim.

Bakın 1.5GB demişsiniz. Ben bu değeri Arch'a o masaüstü ortamını kurup daha düşük değer aldım. Yani bence başka bir dağıtıma deepin masaüstü ortamını kurmak daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı