GNU/Linux için dizüstü laptop önerisi

676439

Picopat
Aklımda marka olarak Dell var. İki model buldum; Dell Inspiron 15 ve Dell Inspiron 3520. Bütçem bu civarlarda. Yazılım ve sızma testleri için kullanacağım. Bundan ötürü birden fazla sanal makine ile çalışacağım. Marka ve model fark etmeksizin aklınızda olan bir ürün varsa belirtebilirsiniz.

FreeDOS laptop al işletim sistemi yükle basit, bunlar ne? Bu arada linux kullanınca hacker olunmuyor yanlış anlamışsın sen fazla youtube izleme.
Arkadaş linux kullanıp hacker olacağından bahsetmemiş zaten, Pentest yapacağından ve base olarak Linux gelen laptoplardan bahsetmiş.

Aklımda marka olarak Dell var. İki model buldum; Dell Inspiron 15 ve Dell Inspiron 3520. Bütçem bu civarlarda. Yazılım ve sızma testleri için kullanacağım. Bundan ötürü birden fazla sanal makine ile çalışacağım. Marka ve model fark etmeksizin aklınızda olan bir ürün varsa belirtebilirsiniz.
Birden fazla sanal makine için fazlasıyla RAM ve işlemci gücü gerekir. Intel işlemci öneririm. Dolayısıyla
bu gayet güzel bir bilgisayar.

Örnek bir GNU/Linux tabanlı sistemler için önerilebilecek laptoplar listesi. Şu modelde bu bu destekleniyor diye çok güzel bir wiki yapmışlar. Bunun gibi dağıtımların kendi sayfalarından laptop seçin.

Sanal makine kullanacaksanız 16GB Ram her zaman yeterli gelmeyebilir. Yükseltilebilir bir modele bakın. Ayrıca işlemcinin çekirdek sayısının yüksek olması sanallaştırma yaparken daha hızlı iş yapmanızı da sağlar. Grafik kartı ile işiniz yoksa hiç o modellere bakmayın, işlemci içindeki yeterli oluyor.

Satıcının GNU/Linux diye yükleyerek gönderdiği her bilgisayar modelinin tam desteği olmaz. Sertifikasyonun gözden geçirmekte fayda var.

Hacker olacağım falan demedim sana. Monster laptop'a GNU/Linux kurmayı dene, neler geliyor başına bakalım. Burada aşağılayım derken çok küçük duruma düşmüşssün. 3 yıldır özgür yazılım kullanıyorum. Arch ve Fedora'yı gündelik olarak kullanırım. İnsanları aşağılamak için yer arıyorsunuz. Hadi her şeyi geçtim Ubuntu bile kullanmıyorum. Makine elime geçtiğimde Fedora Everything ile kurulum yapacağım. Bu mesajı yazdığım masaüstü bilgisayarımda hali hazırda kurulu zaten. Öte yandan sistemime herhangi bir araç kurmayacağım bile, sanal makinede halledeceğim işimi.

Şimdi baktığımda arkadaşın Linux kurmayı deneyip beceremeyip web'de birkaç arama ile çözülebilecek sorunlar için farklı dağıtımları kurmayı denediğini fark ettim. Ah be, karın ağrını baştan söyleseydin ya... Ama üzülme, özgür yazılım topluluğu senin yaptığın gibi insanları aşağılayıp küçük duruma düşmek yerine sana yardım eder.

Bu testten anlamamiz gereken hakkinda bilgimiz olmayan konulara mesaj yazmamaliyiz.
Şu anda battaniyesinin altında gözyaşlarına hakim olmaya çalışıyor.

8GB bellek ilave edip kullanırsınız.

Olgun bir şekilde cevap yazıp yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Günün sonunda yine çıkardığımız ders, cehalet ile harmanlanmış bağnazlığın ne kadar tehlikeli ve rencide edici bir durum olduğudur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı