Rehber GNU/Linux için Torrent Yöneticisi: qBitTorrent

1608215912736.png

qBitTorrent Nedir?​

qBitTorrent bir torrent yöneticisidir. Torrent ile dosyalarınızı bir Client üzerinden indirmenizi sağlar. uTorrent ve aynı firmanın olan BitTorrent'e alternatif olarak çıkarılmış açık kaynaklı bir yazılımdır.

Desteklediği Platformlar​

Windows 7/8/10, macOS (High Sierra, Mojave, Catalina), Linux, BSD.

Nasıl İndirilir?​

Ubuntu/Debian: sudo apt install qbittorrent

Arch: sudo pacman -S qbittorrent

Diğer dağıtımlar için. Tar dosyası: https://sourceforge.net/projects/qb...rrent-4.3.1/qbittorrent-4.3.1.tar.gz/download

Arayüz​

1608217351494.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Transmission'dan tam olarak farkları neler? Arayüz olarak da Transmission daha sade duruyor.
Transmission'da pek özellik yok, sade de indirme neredeyse. qBitTorrent'te ise grafikler ve başka özellikler var. Benim bilmediğim çokça özellik vardır. Transmission yeterli ise sizin için, buna gecmeniz için pek bir sebep yoktur.

Transmission'da pek özellik yok, sade de indirme neredeyse. qBitTorrent'te ise grafikler ve başka özellikler var. Benim bilmediğim çokça özellik vardır. Transmission yeterli ise sizin için, buna gecmeniz için pek bir sebep yoktur.

Torrent deyince aklıma hız sınırı, eşler, magnet özellikleri geliyor. Bunların hepsi Transmission'da da var. Ekstra olarak bir özelliği var mı diye merak ettim.

Transmission'dan tam olarak farkları neler? Arayüz olarak da Transmission daha sade duruyor.

Ben torrent araçlarını pek incelemedim ama Transmission'un indiremediği üç tane farklı torrentin üçünü de bu indirdi. Hal böyle olunca ben de kendi dağıtımımdan Transmission'un yaşamına son vererek qbittorrent'i ekledim:).

Ben torrent araçlarını pek incelemedim ama Transmission'un indiremediği üç tane farklı torrentin üçünü de bu indirdi. Hal böyle olunca ben de kendi dağıtımımdan Transmission'un yaşamına son vererek qBitTorrent'i ekledim:).

Çok enteresan, ilk defa böyle bir şey duydum. Böyle bir sorunla karşılaşırsam sorunun çözümünü artık biliyorum. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı