Rehber GNU/Linux için Torrent Yöneticisi: qBitTorrent

1608215912736.png

qBitTorrent Nedir?​

qBitTorrent bir torrent yöneticisidir. Torrent ile dosyalarınızı bir Client üzerinden indirmenizi sağlar. uTorrent ve aynı firmanın olan BitTorrent'e alternatif olarak çıkarılmış açık kaynaklı bir yazılımdır.

Desteklediği Platformlar​

Windows 7/8/10, macOS (High Sierra, Mojave, Catalina), Linux, BSD.

Nasıl İndirilir?​

Ubuntu/Debian: sudo apt install qbittorrent

Arch: sudo pacman -S qbittorrent

Diğer dağıtımlar için. Tar dosyası: https://sourceforge.net/projects/qb...rrent-4.3.1/qbittorrent-4.3.1.tar.gz/download

Arayüz​

1608217351494.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok enteresan, ilk defa böyle bir şey duydum. Böyle bir sorunla karşılaşırsam sorunun çözümünü artık biliyorum. :)

İşin garibi dediğim gibi bu araçlarla pek işim olmuyor ama bir kaç defa aynı duruma denk gelince "bu tesadüf olamaz" dedim ve Transmission'a elveda ettim.

Torrent kullanımında Peerblock kullanımı öneriliyor aktif olarak kullandığım Windows üzerinde Peerblock kullanıyorum, Lubuntu kurulu şuan kullandığım cihazda buna gerek bir durum var mı ? Bu arada tam olarak bilmemekle birlikte Peerblock galiba Linux desteği yok. Koruma sağlamam için nasıl bir yol izleyebilirim ? Cevabınız Peerblock kullanımı veya farklı bir korumaya gerek olmadığını gösteriyor ise bunun nedeni nedir ?

Torrent kullanımında Peerblock kullanımı öneriliyor aktif olarak kullandığım Windows üzerinde Peerblock kullanıyorum, Lubuntu kurulu şuan kullandığım cihazda buna gerek bir durum var mı ? Bu arada tam olarak bilmemekle birlikte Peerblock galiba Linux desteği yok. Koruma sağlamam için nasıl bir yol izleyebilirim ? Cevabınız Peerblock kullanımı veya farklı bir korumaya gerek olmadığını gösteriyor ise bunun nedeni nedir ?
Banlist ekleyebiliyorsun sanırım.

Bunu nasıl yapabileceğim hakkında yardımcı olabilir misiniz mantığı nedir? Ve biraz alakasız olacak ama indirdiğim genelliği dosyayı Windows üzerinde Kaspersky ile taratıyorum Linux üzerinde bu işlemi ne ile yapabilirim?

Tehlikeli olabilecek IP dizelerinin banlanması işlemi, banlist dosyası edinerek yapılıyor. Ama ihtiyacının bile olacağını sanmam ben çok uzun yıllardır interneti evime indiriyorum ve hiç sakıncalı bir durumla karşılaşmadım. Ama yine de dikkatli olmak istiyorsan bir banlist indir internetten kullan. Aşağıdaki adresten banlisti indirip qBitTorrent açıp IP filtering seçeneklerinden ekleyebilirsin.

Tehlikeli olabilecek IP dizelerinin banlanması işlemi, banlist dosyası edinerek yapılıyor. Ama ihtiyacının bile olacağını sanmam ben çok uzun yıllardır interneti evime indiriyorum ve hiç sakıncalı bir durumla karşılaşmadım. Ama yine de dikkatli olmak istiyorsan bir banlist indir internetten kullan. Aşağıdaki adresten banlisti indirip qBitTorrent açıp IP filtering seçeneklerinden ekleyebilirsin.

Anladığım kadarıyla Peerblock kullanırkende liste güncellemesi mevcut o zaman aynı işleme denk geliyor. Peki diğer sorum olan antivirüs hakkında ne yapmam gerek konuları inceledim ama net bir sonuca varılmış değil gibi sizin düşünceniz nedir ? Bu arada bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

Anladığım kadarıyla Peerblock kullanırkende liste güncellemesi mevcut o zaman aynı işleme denk geliyor. Peki diğer sorum olan antivirüs hakkında ne yapmam gerek konuları inceledim ama net bir sonuca varılmış değil gibi sizin düşünceniz nedir ? Bu arada bilgilendirme için teşekkür ediyorum.
clamtk kullanabilirsin. Benim kullandığım dağıtımın reposunda çok fazla antivirüs olmadığı için başka alternatif sunamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı