2016 civarlarında laptopa bu nasılmış diye denemek için dual boot şeklinde SteamOS kurmuştum, daha sonra SteamOS'i silip Pardus kurdum. Biraz öyle kullandıktan sonra yeni masaüstü sistem aldım ve ona Windows dışında başka bir şey kuracak SSD alanı olmadığı için sadece Windows kurdum.
Daha sonralarında bir LCD panel kontrolcüsü programlamam gerekti. Bunun için de laptopa tekrar Pardus kurup laptopun VGA protundaki I2C pinleri ile programlamayı başardım.
Daha sonraları kendi sistemime de dual boot şeklinde Linux Mint kurdum ve ara sıra kullanıyordum. Linux, annemin de hoşuna gidince eski laptopu da tamamen Linux Mint'e geçirdim, annem de böylece Linux kullanmaya başladı : )
Lise ilk yıllarımda ise ROCm kullanabilmek için sistemime Ubuntu kurmuştum. Proton da bu aralarda gelişmeye başlıyordu. Baktım Windows'u pek kullanmıyorum, kalıcı olarak Ubuntu'ya geçtim.
Bir altı ay böyle kullandıktan sonra Ubuntu hantallığından bıkıp Arch Linux kurdum.
Bir ara küçük bir animasyon projesi için Autodesk Maya kurmam gerekti. Maya'nın Linux desteği vardı ama AMD ekran kartı desteklemiyordu. Bunun için Windows kurdum ama Windows'un kullanılamayacak derecede performans sorunları vardı, sistem her işlemde takılıyordu. Windows'tan rage quit atıp MacOS kurdum ve renderi MacOS'ten aldım. MacOS ve Linux dual boot şeklinde bir süre kaldı ama MacOS'i pek kullanmayınca alan açmak için MacOS'i de sildim. (Ek olarak Maya kadar berbat bir uygulama görmedim. Beni Autodesk uygulamalarını kullanmamaya yemin ettiren uygulamadır kendisi.)
Bir altı ay civarı Arch Linux kullandıktan sonra yeni SSD alınca tekrar format gerekti, tekrar Arch Linux kurdum. Ve şu anda hala bu Arch Linux kurulumunu kullanıyorum. OS Age 4 yılı aşmış durumda: