Ben de bir ara kurmuştum mac tarzı ancak sonra sıkıldım. Gereksiz bellek tüketimi ayrıca.

Memnun kalacağınızı düşünüyorum hocam 20.04 LTS sürümü kullanmanızı öneririm.

Benim için ekran kartı ve Wi-Fi sürücüleri bunları tanırsa kalırım Manjaro hemen ben ellemeden halledi işi o yüzden şu anlık ondayım.

İfadeler: MCV

Neofetch'i sistemi açmadan mı yaptınız GNOME nasıl o kadar az RAM tüketiyor şaşırtıcı.

Discord, Telegram, Chromium açık görünüyor. Sistem büyük ihtimalle takas alanını kullanmaya başlamış, bu sebeple RAM kullanımı düşük görünüyor olabilir. Zaten bu uygulamalar açıkken, bu düşük RAM kullanımı olması mümkün değil.

Sistem büyük ihtimalle takas alanını kullanmaya başlamış, bu sebeple RAM kullanımı düşük görünüyor olabilir

Muhtemelen sistem açılır açılmaz neofetch komutunu girdi, ki zaten uptime olarak 2 dakika gözüküyor, daha sonra uygulamaları açtı. 8 GB RAM ile bu kadar çabuk takas alanına başvurmaz diye düşünüyorum.

GNOME'un kendisi Debian'da bile 700MB civarı kullanıyor, Pardus'un RAM kullanımı Debian'dan zaten fazla, üstüne bir de uygulamalar olunca bu RAM kullanımı nasıl ortaya çıkmış anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…