GNU/Linux oyun alanında gelişebilir mi?

Linux kullanıcıları şu anda Steam'in %1'ini oluşturuyor. Anti hile programları dışında pek bir gelişme olacağını sanmıyorum.
Ankete katılanların %1'i olarak düzeltelim. Gelişme olarak Steam Deck çıkacak işte. Onun dışında Proton'un her yeni sürümünde bir sürü hata düzeltmesi, performans iyileştirmesi ve yeni oyunlara destek sağlanıyor. Sürümlere ve sürüm notlarına bakabilirsiniz aşağıdan.

Windows yerinde sayarken GNU/Linux oyun konusunda da gelişmeye hızla devam ediyor.

Ankete katılanların %1'i olarak düzeltelim. Gelişme olarak Steam Deck çıkacak işte. Onun dışında Proton'un her yeni sürümünde bir sürü hata düzeltmesi, performans iyileştirmesi ve yeni oyunlara destek sağlanıyor. Sürümlere ve sürüm notlarına bakabilirsiniz aşağıdan.

Windows yerinde sayarken GNU/Linux oyun konusunda da gelişmeye hızla devam ediyor.
Ben platinum rank almış oyunda 1 FPS alıyorum. Önce 60, ölüp yeniden doğunca 1.

Protondb üzerinden Linux dağıtımlarında popüler oyunları oynayabiliyor muyuz diye kontrol ederken aşağıdakileri gördüm. Gerçekten üzücü bir durum, siz ne düşünüyorsunuz? Asıl sorum ise zamanla bunları oynama imkanımız olur mu?

Fall Guys: Ultimate knockout;

Tom Clancy's Tom Clancy's Rainbow Six: Siege;

Destiny 2;

PUBG: Battlegrounds;

Apex Legends;

New World;

Bence gelişir. Daha çok uğraşması lazım firmaların.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı