Çözüldü GNU ve GNU felsefesi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
GNU, aslına bakarsak bir işletim sistemidir, Linux çekirdeği kullanır. Felsefesi ise açık kaynak ve özgür yazılıma dayanır. Herkesin kullandığı kapalı kaynak yazılımları kullanıp popüler olmaktansa tamamen açık kaynak ve özgür yazılımlara destek verip geliştiricileri teşvik etmektir.

Bu konu hakkında bulabileceğiniz en güzel kaynaklardan birisi. Web sitesindeki tüm makaleler GNU/Linux hakkında gayet güzel bilgiler içermekte.
Amacı tamamen kullanıcı dostu olmak.
Örneğin az kaynaklar ile yüksek grafikli oyunlar oynatmanın yolunu aramak gibi.
2 GB RAM ile GTA 5 oynatmak. Bakın PS3 bunu 256MB RAM ile yapıyor.

GNU, aslına bakarsak bir işletim sistemidir, Linux çekirdeği kullanır. Felsefesi ise açık kaynak ve özgür yazılıma dayanır. Herkesin kullandığı kapalı kaynak yazılımları kullanıp popüler olmaktansa tamamen açık kaynak ve özgür yazılımlara destek verip geliştiricileri teşvik etmektir.

Bu konu hakkında bulabileceğiniz en güzel kaynaklardan birisi. Web sitesindeki tüm makaleler GNU/Linux hakkında gayet güzel bilgiler içermekte.

Çözüm
Daha da açayım konuyu.
Örneğin Windows, macOs gibi yazılımlar topluluğa çıkan işletim sistemler.

Ama Linux kişiye özel bir işletim sistemi.
Kali --- Güvenlik açıklarını zorlamak,
Cent Os --- Sunucu olma özelliği,
DSL --- ihtiyaç anında kullanılabilecek 56 MB'lik işletim sistemi,
Elemantary Os --- Ofis, kodlama, render işleri,
XFCE ortamlı Linux --- Düşük donanımlı cihazlar için çok ideal olması.

Gibi, gibi. Ayrıca KDE gibi araçlar ve panellerle çok özelleştirme sistemli ortamlar var.
Arch gibi kendin pişir, kendin ye gibi kişiye özel olmaları gibi özellikleri olması.
Bu bilgiyi nereden edindiniz?
Kullanıcı dostu olma bilgisi, linux.org.tr ama genelleme yapan anlar zaten.
Diğeri ise PS3'lerin donanım özelliklerine internetten bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…