God of War'da yüksek ayarlarda FSR açınca FPS düşüyor

yusufsuren

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2020
Mesajlar
256
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Su Bilimleri Mühendisliği
Merhaba, God of War'da FSR Ultra kalite modunda tüm ayarlar Low iken 50-55 civarı FPS alıyorum işin tuhaf tarafı ayarları Ultra'ya altığımda da FPS 50-55 civarı değişiyor FSR'yi ise açtığımda FPS düşüyor. Bu saçmalığın çözümünü bilen yardımcı olabilir mi? İşlemci %50 ekran kartı ise %70-80 civarında kullanılıyor. Ryzen 5 1600 AF ve RX6600.
 
İşlemci, ekran kartına göre biraz düşük kalmış. FSR kullanmadan yüksek ayarlarda oynamaya çalış. 1080P'de o ekran kartı ile FSR'a pek ihtiyacın yok zaten. Aynı FPS değerlerinde daha kötü görüntüyü çekmek mantıklı değil.

FPS alamıyorum ama lowdada ultradada 50FPS alıyorum oyundan.
 
İşlemcin düşük ayarlarda ekran kartını tam olarak besleyebilecek güçte değil. Şimdilik bu işlemci ile devam edeceksen ayar düşürmeye gerek yok.
 
İşlemcin düşük ayarlarda ekran kartını tam olarak besleyebilecek güçte değil. Şimdilik bu işlemci ile devam edeceksen ayar düşürmeye gerek yok.

İşlemci değişiminden sonra normal FPS'leri görebilecek miyim peki testlerde genelde Ultra'da 75-90 arası değişiyor benim aldığım FPS sabit 50 V-Sync kapalı.
 
İşlemci yetersiz kaldığı için darboğaz oluyor. Ayarları ultraya alınca ekran kartı gücünü kullanıp işlemciyi rahatlattığı için FPS o şekilde oluyor. Oyunu kasmadan oynarsın, idare edersin. Sonradan iyi bir işlemci alınca ekran kartıyla uyumlu olacaktır.
 
İşlemci yetersiz kaldığı için darboğaz oluyor. Ayarları Ultra'ya alınca ekran kartı gücünü kullanıp işlemciyi rahatlattığı için FPS o şekilde oluyor. Oyunu kasmadan oynarsın, idare edersin. Sonradan iyi bir işlemci alınca ekran kartıyla uyumlu olacaktır.

MSI Afterburner değerlerini yollasam kontrol eder misiniz?
 

Geri
Yukarı