God of War'ın fazla abartılması

sakinolum

Decipat
Katılım
23 Mart 2021
Mesajlar
1.494
Makaleler
1
Çözümler
2
Arkadaşlar lütfen linçlemeyin kendi düşüncelerimi söylüyorum katılmadığınız yerler varsa söylersiniz. Öncelikle oyun çok çok detaylı bir açık dünyaya sahip beni sıktı çünkü oyunu oynarken resmen yüzmeyi bilmeyen insan boğulur ya denizde aynı o şekilde hissediyordum. RPG öğelerini sevemedim. Yan görevler hatta ana hikayede ara ara çok tekrar ediyor. Diyarlara ışınlanmayı sevemedim. Bulmacalar çok gereksiz ve uğraştırıyor bir de crn çanları olursa. Oyunda hep aynı düşmanlarla savaşıyoruz neredeyse aynı hareketleri yapıyoruz 2 silah olması iyi ama tekrara biniyor ve yetenek ağacı ile yeni hareketler açsanız bile kullanmanıza gerek kalmıyor. İlerle Midgard'a gel tekneyi al göreve git sinematik izle aynı düşmanları R1 ve R2 yaparak öldür. Düşmanların ölme animasyonları bile aynı. Bosslar bile aynı sadece skin giydirilmiş. Oyunun başı güzel özellikle baldur ile yaptığımız dövüş ve cadıyı ilk gördüğümüz yer. Ama ortalarına gelince çekilmez bir hal alıyor ve sonra çok sıkıcı oluyor. Benim düşüncelerim böyle. Ama oyunda kaos kılıcını almaya gittiğimizde oluşan atmosfer fena değildi.
 
Linçleme olacağını sanmam, herkesin zevki farklıdır. Benim de yer yer sıkıldığım zamanlar oldu. Combat bakımından en zengin oyunlar arasına rahatlıkla girer. Çünkü skill ağacı çok zengin. Sadece alışkanlıktan veya kolaya kaçmak için düz saldırı yolu tercih edilebilir. O da hali ile sıkıcı oluyor. Aynı durumu yaşadım.

Açık dünyasına tam açık dünya diyemeyiz aslında, çizgisel olarak ilerliyor. Bölge, bölge yani. AC serisi gibi oyunların saçma görevlerini yapmak yerine GOW'un yan görevlerini yapmayı tercih ederim açıkçası. Boss konusunda biraz abartmışlar katılıyorum. İlk karşılaştığımız boss her yerde farklı renklerde karşımıza çıkıyor neredeyse. Minatour mu ne diyeyim unuttum şeklini çoktan.

Aslında açık dünya oyunlarına çok doyduk. Sıkılmamızın en büyük sebeplerinden birisi bu. Başka yerleri keşfedip, karakteri güçlendirme olayları artık çekici gelmiyor. Şahsen ben direkt çizgisel ilerleyen hikayeli oyunları çok özledim. Belki size de böyle olmuştur. O yüden yadırgamıyorum. Oyun oynamak artık yorucu bir hale geldi. İnsan pat küt olaylara girişmek istiyor :)

Ama eklemem lazım, keşke bütün oyunlar GOW kalitesinde olsa. Adamlar devrim niteliğinde karar alıp, oynanışı komple değiştirdi ve çok ses getiren bir oyuna imza attı. Sanat eseri desem abartmış olmam. Buna rağmen benim de oynama isteğimi getiremiyor maalesef. PS5'te 60 FPS olduğu için tekrar deneyeceğim. O da ne zaman alırsak artık.
 
Göreceli olabilir, ancak oyun belirli bir kalite seviyesinin üstünde. Konsol oyuncusu olmamama rağmen izlerken bile aşırı keyif aldım. Gerek oyunun sinematik tarzı, gerek aksiyonu, gerek hikayesi gerçekten çok iyi. Aşağıya da oyunun başlarından bir boss fight bırakıyorum, ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Tema müzikleri de gayet hoşuma gitmektedir. Bu arada linç edilmemelisin, herkesin bir zevki ve tarzı var, sevmemiş olabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı