Göbeğim var, ne yapmalıyım?

2nattydu

Hectopat
Arkadaşlar herkese selam. Bugün bir şeyi gerçekten öğrenmek istiyorum. 15 yaşında 165 boyunda 64.3 kilodayım. Göbeğim var bicepsim o kadar belli olmuyor damarlarım belli olmuyor. Yaklaşık 1 aydır fitnessa gidiyorum. 58 kiloya düştüğümde yağ oranım azalar forma girerim biraz diye düşündüm fakat insanlar 58'e düşersen zargana olacağımı söylüyorlar. Ne yapmam gerek? Vücudum nasıl parçalı hale gelir kaç Kg'de göbeğimi eritir? Yağ oranlarımı düşürürüm beslenmenin çok katkısı var bir beslenme programı yapmak istiyorum fakat çok da beceremiyorum. Eğer elinizde kilo vermek göbek eritmek kas yapmak için bir beslenme programı varsa atabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

1.65 boya ortalama 58-60 kilo idealdir, onu diyen kişiler biraz boş yapmış. Ayrıca göbeğinizin olma sebebi yağlı yiyecekler ile beslenmekten olur. Siz kilo verseniz bile o yağı yok etmediğiniz sürece o göbek olmaya devam eder. Yağsız ve yeşil içerikli şeyler ile beslenin.

1.65 boya ortalama 58-60 kilo idealdir, onu diyen kişiler biraz boş yapmış. Ayrıca göbeğinizin olma sebebi yağlı yiyecekler ile beslenmekten olur. Siz kilo verseniz bile o yağı yok etmediğiniz sürece o göbek olmaya devam eder. Yağsız ve yeşil içerikli şeyler ile beslenin.
59 kiloyum fakat göbeğim var yağlı yiyecekler ile beslenmekten mi oluyor?

59 kiloyum fakat göbeğim var yağlı yiyecekler ile beslenmekten mi oluyor?
Hocam yağlı yiyecekler yemek demek vücuda gereğinden fazla yağ yüklemek demek olur. Mesela elinizle göbeğinizin önündeki şişikliği sıkın yumuşacıktır zaten onlar da göbeğin çevresindeki yağlardır. Açık açık söylemem gerekirse yağlardan kurtulmak için yapılması gereken şey bolca su tüketmek ve ot yemek. Yağlı şeylerden de kaçınmak şart tabii.

Hocam bende 1.67 boyunda 62 kiloydum. İçten içe rahatsızdım sonra yaz tatilindeyken birdenbire başlayayım dedim. Ve başladım. Uyguladığım düzenli bir program yoktu. İlk başta yemekleri biraz azalttım. 3 kase pilav yiyorsan 2 kaseye ya da 1.5 kaseye düşür. Bununla birlikte aşağıdaki uygulamayı yükledim ve de her gün kol, bacak ve göbek egzersizlerini yaptım ve 1 hafta sonra forma girdiğimi hissetmeye başladım ve bana bir şevk geldi. 1.5 ay boyunca yaptım. Zaten okullar açılınca adımsayar yükledim ve günde 25.000 adım atmaya başladım (futbol ile beraber)
Uygulamayı aşağıya koyuyorum:

Bu uygulamayı kullanıp söylediklerimi yaparsan forma girebilirsin. Şu anda 1.68 boyunda ve 50 kiloyum.

Arkadaşlar herkese selam. Bugün bir şeyi gerçekten öğrenmek istiyorum. 15 yaşında 165 boyunda 64.3 kilodayım. Göbeğim var bicepsim o kadar belli olmuyor damarlarım belli olmuyor. Yaklaşık 1 aydır fitnessa gidiyorum. 58 kiloya düştüğümde yağ oranım azalar forma girerim biraz diye düşündüm fakat insanlar 58'e düşersen zargana olacağımı söylüyorlar. Ne yapmam gerek? Vücudum nasıl parçalı hale gelir kaç Kg'de göbeğimi eritir? Yağ oranlarımı düşürürüm beslenmenin çok katkısı var bir beslenme programı yapmak istiyorum fakat çok da beceremiyorum. Eğer elinizde kilo vermek göbek eritmek kas yapmak için bir beslenme programı varsa atabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Vücudun parçalı olmasını istiyorsan yağ oranını düşürüp kas yapmalısın. Sana şunu şunu ye diye direkt söyleyemem. Öncelikle günlük almak kaloriyi İnternetten hesaplamalısın. Orada günlük yağ, karbonhidrat, ve protein ihtiyacın da yazacak. Sonra kilo vermeyi mi, almayı mı yoksa sabit kalmayı mı istediğin seçmelisin. Bunları yaptıktan sonra sağlıklı bir şekilde neyi yiyerek alman gerekenleri karşılıyorsan yiyebilirsin. Kabaca bu şekilde. Spor ile birleştirdiğin zaman iş biraz daha detaylanıyor. Glikojen depoları vs. vs. Bunun için Ağırsağlam'ın yazılarına bakabilirsin. Yemek içinse Fityemek olabilir.

Ve bu işin böyle resmi detaylı kısmı. Abartmadan ev yemeği yiyip, şınav vs. basit hareketler yaparak da fit olabileceğini söyleyenler de var. En azından bir noktaya kadar. Yoksa üstte dediklerimi yapmadan olmaz diye bir şey yok.

Hocam her sabah aç karna sirkeli su için eritiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı