Göbek Kasını Belirginleştirmek

buildquest

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Arkadaşlar benim amacım tam anlamıyla vücut geliştirme değil. Sadece göbek kasını belirginleştirmek istiyorum.

Boy: 183
Kilo: 68-69-70 Arası değişiyor.
Boyun:33
Kalça:95
Bel:75
Yağ oranımı hesapladığımda %12 çıkmakta.

Bana ne önerirsiniz hani aslında kilo durumum boya göre az ancak göbek kasını belirginleştirmek içinde yağ oranının az olması gerekiyor yani gerekirse her şeyi kesicem. Tecrübeli ve bilgili birinden bilgi almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir zaman, bak hiç bir zaman diyorum kim ne çalışmanı önerirse önersin, vücuttaki toplam yağ oranın %10dan daha az olmadığı sürece o kasları belirginleştiremezsin. İstediğini yap günde kiloyla 200 tekrar 3 set mekike gir, plunk yap, alt karın kası için ayaklarını indir,kaldır, havalandır... O yağ oranı inmeden, karın kası belli olmaz. Karnındaki ve bel çevresindeki yağ oranı çok düştüğü zaman oradaki kaslar belli olmaya başlar. Belli olduğu zaman, kas kütlesini arttırmaya uğraşırsın. Hipertrofi çalışmalarıyla karın kaslarını daha iri, daha büyük göstermeye uğraşırsın. Lakin amaç şu an onları büyütmek daha kalın göstermek olmadığı için şunu yap bunu yap demiyorum. Amacın belirgin hale gelmesi ise diyet ve kardiyo çalışmasıyla belirgin edelim sonrasını düşünürüz.

Hiç bir zaman, bak hiç bir zaman diyorum kim ne çalışmanı önerirse önersin, vücuttaki toplam yağ oranın %10dan daha az olmadığı sürece o kasları belirginleştiremezsin. İstediğini yap günde kiloyla 200 tekrar 3 set mekike gir, plunk yap, alt karın kası için ayaklarını indir,kaldır, havalandır... O yağ oranı inmeden, karın kası belli olmaz. Karnındaki ve bel çevresindeki yağ oranı çok düştüğü zaman oradaki kaslar belli olmaya başlar. Belli olduğu zaman, kas kütlesini arttırmaya uğraşırsın. Hipertrofi çalışmalarıyla karın kaslarını daha iri, daha büyük göstermeye uğraşırsın. Lakin amaç şu an onları büyütmek daha kalın göstermek olmadığı için şunu yap bunu yap demiyorum. Amacın belirgin hale gelmesi ise diyet ve kardiyo çalışmasıyla belirgin edelim sonrasını düşünürüz.
Bu senin dediğin genelde açlık kası yapanlar :) Herkeste değişkendir bu, kiminde %10 altında belirginleşirken kiminde 14, 15'e kadar çıkabilmektedir. Benim de bazı sitelerde 11 bazılarında 7 çıkıyor, anlam veremedim ama 12'den yüksek olmadığını biliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı