Göğüste heyecan hissinin kaynağı ne olabilir?

Bir6

Picopat
Katılım
11 Ekim 2023
Mesajlar
109
Olay şu şekil normalde bir şeye heyecanlanırsınız ve göğsünüzde bir his hissedersiniz ya... Ona benzer bir his hissediyorum ve biraz da can sıkıcı. Bundan önce de kardiyolojiye gidip muaneyene olmuştum. Temizdi. Bir de akciğer röntgeni çekildi. O da temizdi lakin bu his neden olduğunu anlamıyorum. Panikatak desen değil, anksiyete desen değil çünkü anksiyete ve panik atağı 9 yıldır yaşıyorum. Bu olay ise sadece 3 haftadır falan var ve bu olurken de nabzımda artışta olmuyor tuhaf bir şekilde. Acaba mideyle ilgili mi yoksa çok fazla stresten mi acaba? Bu durumu yaşayan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
 
Bizim sınıfta bir çocuk var 5 6 sene önce çok kötü unutalamayacak bir durum yaşamış. Ondada böyle şeyler var. Uzman değilim ama belki sizde de böyle bir durum olabilir.
 
Çarpıntı başlangıcı ya da eğer son zamanlarda kilo verdiysen tiroit bezlerinin hızlı çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Yine de bu forumda hiçbirimiz doktor değiliz ve sorunun ne olduğunu bilemeyiz.
 
@EgemenCaliskan kardiyolojiden EKG,eko,kan tahlili,efor testi ve 24 saatlik holter takıldı ve temizdi yani çarpıntı olsa nabzım artması lazım ama bu olurken nabzım da bir artış yok

@held06 belki stresten de ola bilir 1 yıldır sürekli çoğu şeyi kafaya takan ve stressiz gün geçirmeyen biriyim bundan kaynaklıda ola bilir bilmiyorum amacım belki benim gibi bu durumdan muzdarip biri varmı görmek
 
Özür dilerim nabzımda artış oluyor diye okumuşum. Bildiğim başka bir bilgi yok.

@EgemenCaliskan kardiyolojiden EKG, eko, kan tahlili, efor testi ve 24 saatlik holter takıldı ve temizdi yani çarpıntı olsa nabzım artması lazım ama bu olurken nabzım da bir artış yok.

@EgemenCaliskan kardiyolojiden EKG, eko, kan tahlili, efor testi ve 24 saatlik holter takıldı ve temizdi yani çarpıntı olsa nabzım artması lazım ama bu olurken nabzım da bir artış yok.

@held06 belki stresten de olabilir 1 yıldır sürekli çoğu şeyi kafaya takan ve stressiz gün geçirmeyen biriyim bundan kaynaklıda olabilir bilmiyorum amacım belki benim gibi bu durumdan muzdarip biri var mı görmek.

Eğer stres durumları yaşıyorsanız önceden dediğim gibi tiroit bezlerinde bir sorun olabilir. Bu durumun aynısını halam yaşamıştı 1 sene boyunca sürekli stres yaptı zapzayıf kaldı doktora gittiler tiroit ile ilgili bir sıkıntı çıktı eğer bu durumun başlangıcındaysan doktorlar onun için tespit edememiş olabilir ilerleyen zamanlarda kontrollere gitme senin yararına olacaktır.
 
@EgemenCaliskan @held06 bu olurken tansiyonumu ölçmüştüm ve normaldi sonra otururken oluyordu nabzıma baktım 70-80 arası değişiyordu 120 falan çıktığı olmuyordu şimdi ise iç hastalıklardan randevu alacağım bakalım olmadı göğüs hastalıkları orada da bir şey çıkmazsa psikiyatriste gideceğim bakalım ne olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı