Gök gürlerken bilgisayarlar kapatılmalı mı?

Gök gürültüsünde bilgisayar gibi fişe takılı aletler kapatılmalı mı?
Elektriği paratonerden almıyorsanız gerek yok. Hatta bence şimşekli havada oyun oynamak daha zevkli.
Bence gerek var.Yıldırım düşebilir vs. duymuştum bunlar yalan değil doğru.
Hocam 1990'lardan beri paratoner çoğu binalarda zorunlu.

Paratoner veya yıldırımsavar, bir yapıyı veya yükseltiyi olası yıldırım hasarlarından koruma amaçlı tasarlanan metal iletken uzun direktir. Yıldırımlar çarpacağı bölgedeki en yüksek ve sivri uca çarpma eğilimi göstermektedirler.

Okuduğunu anlaması gereken sen değilsin yani? Her konuda bir fikir beyan etmenin gereksiz laf kalabalığından başka bir etkisi yok. Konu hakkında bilginiz yoksa tahmin yürütmeyin, susun.
Sanane sen kimsin bana sus diyorsun?Nerde gördün her konuda fikir beyan ettiğimi?
Lütfen forumda gerginlik olmasın.Tamam @Heisenbergin ama buna sen karar veremezsin.Konuyu burda keselim.Fikrimizi söyledik.

Evin elektrik tesisatında iyi bir sigorta varsa herhangi bir yüksek enerji dalgalanmasında devreyi kesecektir.
Şahsen şu ana kadar (oturduğumuz ev 15 yaşında) yağmur - fırtına gibi ekstrem hava olaylarında fişi hiç çekmedim. Yakınlarda şimşek çaktığında ya da yıldırım düştüğünde sigorta atıp devreyi kesiyor.
Eviniz yeniyse zaten paratoner ve kaliteli güncel bir sigorta takımı kullanılmıştır. Dert etmenize gerek yok :)

Elektriğin kesilmeyeceğine inanıyorsanız bir şey olmaz. Kesilecek gibi olursa kapatın. Elektrik kesintisi donanımlara zarar verebiliyor. Yeni sistemler kesintilere karşı daha korunaklı olduğu için pek etkilenmiyorlar. Yine de önlem almak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı