Gölgemiz

170855

Hectopat
Merhabalar,

Bar da, okulda, işte, durakta, spor salonunda, kulüpte, kursta ve aklınıza gelebilecek her yerde muhakkak birileri ile tanışırız. Peki bu tanıştığımız kişi bize:

"Seninle neden arkadaş olmayayım?"
Diye bir soru sorarsa ona ne cevap verirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanla gözlemlemesi sizden soğuma ve sizi kullanmaya kadar gidebilir. Ayrıca bu kişi zamanla hayatınızdaki çok önemli bir insan haline de gelebilir.

Peki iyi yönlerinizi öğrenince ne olacak. Bu daha yapmacık olmaz mı? İyi yönlerinizi bilince de sizi kullanır. Ama eğer karanlık tarafınızı biliyorsanız, herkesi daha iyi anlar ve kontrol edilemez bir hale gelirsiniz çünkü bu sayede karşıdaki kişiyi de anlamış olursunuz. Ve o da sizi karanlık tarafının çıkarı için kullanamaz.

Eğer samimi bir ilişki aranıyorsa kimse çıkar için savaşmamalı herkes her şeyi yerinde zamanında öğrenmeli sizin dediğiniz ilişki yapmacık soğuk bir çatışma üzerine kurulu her şey doğal olmalı.

Ben daha kendimi bile sevmezken sen beni neden sevip arkadaş olmaya kalkışasın ki? derdim herhalde. Ama soruya soruyla cevap vermiş olurdum ve saçma bir duruma düşerdik.

Eğer samimi bir ilişki aranıyorsa kimse çıkar için savaşmamalı herkes her şeyi yerinde zamanında öğrenmeli sizin dediğiniz ilişki yapmacık soğuk bir çatışma üzerine kurulu her şey doğal olmalı.
Anlamıyorsunuz, ortada çıkar yok. Eğer gölgenizi tanıyorsanız asıl böyle güzel bir arkadaşlık kurulur. Ortada çıkar diye bir şey yok. Ayrıca dünyaya o yönden bakmanızı önermem. Evrende her şeyin orijini 0'dır ve her şeyin bir zıttı vardır. Tıpkı tam sayılarda olduğu gibi. Karanlık tarafını keşfedemeyen insan saf insan olarak tanımlanır.
Neden sen her şeyin olumsuz tarafı ile cevap veriyorsun bu kadar egosu olan bir kişiye millet nasıl cevap versin sence.
Ego mu? Bakın karşıdaki kişinin sizden öğrenmek istediği şey farkındalık seviyeniz.
Ego ile alakası yok. Ayrıca olumsuz olmadan olumlu da olmaz.
Bende ona şu soruyu sorardım: Senle neden arkadaş olmalıyım?

Adam size direkt olumlu yönlerini söyler ve geçer. Soruya daha dikkatli yaklaşım bence.
Ben daha kendimi bile sevmezken sen beni neden sevip arkadaş olmaya kalkışasın ki? Derdim herhalde. Ama soruya soruyla cevap vermiş olurdum ve saçma bir duruma düşerdik.

Sizi sevdiği ne malum? Size böyle bir soru soran insan sizi çoktan analiz etmiştir. Ve ayrıca kendinizi sevmemeniz de birnevi gölgeye girer ve karşıdaki insan için bir cevap niteliği taşır.

Olmaman için bir sebep yok derim 😎

İşte süper bir cevap. Aslında cevap vermeyerek cevap verdiniz.
Bence siz soruyu tekrarlayın. Gizemli takılmaya mı çalışıyorsunuz anlamadım.
Gizemli yaklaşmıyorum. Sorunun aslında tam olarak neyle ilgili olduğunu çözmeye çalışmalısınız. Mesela ben şahsen bana böyle bir soru soran insan ile arkadaş olurum. Kendinin farkında çünkü.

Sizi sevdiği ne malum? Size böyle bir soru soran insan sizi çoktan analiz etmiştir. Ve ayrıca kendinizi sevmemeniz de birnevi gölgeye girer ve karşıdaki insan için bir cevap niteliği taşır.
Arkadaşları azda olsa seversin hiç değilse onlarla vakit geçirmeyi sevdiğin için onlarla arkadaş olursun buda en azından o kişiyi bir miktar sevdiğini gösterir bence. Tabi aşırı yanlış düşünüyor olabilirim çünkü duyguları anlamak ve anlamlandırmakta zorlanan biriyim. Ayrıca ilk söylediğim cümleye paralel olarak ve kendimi haklı varsayarsakta "bana neden böyle bir soru sorsun?" sorusu ortaya çıkıyor. Ve "gölge" den kastınız nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı