Göreve Abdestli Çıkın Demek Laikliğe Aykırı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ordu hâlâ laik, bu konuda emir veremez.

Ne ricası, vermeyecek hocam sen normal bir insan değilsin. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanısın böyle bir ifade yapamazsın söyleyemezsin. Dini terimler ordu için kullanılamaz, ordu dine bağlı olma olayının ne kadar kötü sonuçlar verdiğini Osmanlı dönemi çok iyi gördük. Ancak bu adamlar ve bunları savunan sizler pek görememiş gibisiniz.

Bizim her düşünceye saygımız var, siz kendinize uymayan fikirleri saldırı olarak algılıyorsunuz. Eleştiriyi kaldıramıyorsunuz, bu bizim değil sizin probleminizdir.

Böyle bir dua hiç olmamalı aslında.
Orasını bilmiyorum dostum. Lisede yıllarca bu şekilde yemek duası yaptık. Askerde çocuk Tanrımıza hamdolsun diye başladı duaya hiç kimse tekrar etmedi. Yerine başkası geçirilip yeni duayı yaptırmıştı. Hiç unutmam bu sahneyi.

Ve şehitlik dini bir terimdir. Şehitliğe yürüyecek isimlerin abdestli olmasını rica etmesi neden laikliğe karşı olsun onu anlayamıyorum ben.
2000 yıllık Türk tarihinde, savaşta ölen insanlar her zaman farklı bir şekilde anılmıştır. İslam dininin Türkler arasında yayılmasından sonra Şehitlik mertebesi zamanla Türk kültürünün içine işlemiş ve bir parçası olmuştur. Müslüman olmayan Türk askerleri de ölen silah arkadaşlarına şehit diye hitap ediyor.

Ayrıca İslam'a göre sadece vatanını savunurken ölenler değil, Allah yolunda ölenler şehit sayılmaktadır. Türk kültüründe ise böyle bir şey yok. Din Tanrı ile kul arasındadır, ülkeni savunmaya çalışırken ölürsen şehit olursun, aksi bir durumda ölürsen olmazsın.

Yani demek istediğim, Soylu'nun dediği şeyle şehitliği bir tutmamak daha sağlıklı olacaktır bence. Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda çok değişse de, günümüz hükümetinin saçmalıklarından en çok uzak duran iki kurumdur. Emin olun ülkemizde hala Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkan, Cumhuriyet sevdalısı askerler var. Bu siyasi palyaçoların dediklerine aldanmayın.

Ne yazık ki ülkemizde Laiklik çok yanlış anlaşılıyor ve çok yanlış yorumlanıyor.

Bakanlık çıkıp her sabah asker traş olurken abdeste alınacak öyle gezecek askerler yönetmelik çıkardık bu bir emirdir dese bu laikliğe aykırıdır evet haklısınız derim bir zorlamadır.

Ama bir abiniz olarak rica ediyorum bile diyemezsin tavsiyede bulunamazsın sen kimsin ki bu insanalra abdestli gezin diyorsun laikliğe aykırı. Saldırın bakana vurun kırın yaklaşımını yanlış buluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…