Biz bu duaya yıllarca Tanrımıza hamdolsun diye başladık.
Böyle bir dua hiç olmamalı aslında.
Biz bu duaya yıllarca Tanrımıza hamdolsun diye başladık.
Bir emir değil zorunluluk değil.
Bir abiniz olarak ricada bulunuyorum demiş. Bu arkadaşlar ileride dağda bayırda teroristler ile mücadele edecek askerler. Ve şehitlik dini bir terimdir. Şehitliğe yürüyecek isimlerin abdestli olmasını rica etmesi neden laikliğe karşı olsun onu anlayamıyorum ben.
Ve lafa geldimi bizim her düşünceye fikre dine saygımız var diyenlerin işine gelmedimi tam tersi davranması çok garip...
Orasını bilmiyorum dostum. Lisede yıllarca bu şekilde yemek duası yaptık. Askerde çocuk Tanrımıza hamdolsun diye başladı duaya hiç kimse tekrar etmedi. Yerine başkası geçirilip yeni duayı yaptırmıştı. Hiç unutmam bu sahneyi.Böyle bir dua hiç olmamalı aslında.
2000 yıllık Türk tarihinde, savaşta ölen insanlar her zaman farklı bir şekilde anılmıştır. İslam dininin Türkler arasında yayılmasından sonra Şehitlik mertebesi zamanla Türk kültürünün içine işlemiş ve bir parçası olmuştur. Müslüman olmayan Türk askerleri de ölen silah arkadaşlarına şehit diye hitap ediyor.Ve şehitlik dini bir terimdir. Şehitliğe yürüyecek isimlerin abdestli olmasını rica etmesi neden laikliğe karşı olsun onu anlayamıyorum ben.
Dinden ne yarar gördük acaba?
Dinden ne yarar gördük acaba?
Sahte Atatürkçülük ten ne yarar gördük peki?Görmedik. Zarar gördük, hala görüyoruz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.