Görseldeki arsa ileride değer kazanır mı?

Solar Panel şirketinde çalışan biri olarak sana bu işi en güzel şekilde izah edeyim. Arsanın üzerine boydan boya beton atarlar. Bu atılan betonun üzerine çelik ayaklar ve onun üzerine de solar panelleri döşerler. Bu maliyeti karşılaman için Türk veya Alman bankalarından kredi çekmene yardımcı olurlar.

Daha sonra tüm sistemler kurulur ve X yıl boyunca senin kârına ortak olurlar. Sen de bir yandan sana kalan parayla kredini ödemeye çalışırsın. Bu sistemlerin içerisinde panel uzaktan takip sistemi vardır. Olur da bir panel arızalanırsa o sırada bulunan tüm paneller düşük verimde enerji üretecektir. En hızlı sürede arıza tespit ve tamir için ekipleri gönderirler. Lisanslı bir şekilde ürettiğin bu elektriği devlet senden satın alacaktır. 10 yıl boyunca gerçekten çok güzel rakamlara (USD) senden satın alır ve 10 yıl sonra satıştan gelirin 4/1 oranında düşer.

Açıkçası bu sistemde asıl kazanan senin doğuştan hak sahibi olduğun ve milyonlar edecek arsanı ücretsiz bir şekilde kullanıp hem de üzerinden para kazanan solar panel şirketidir. Fakat milyonlar kazanan bir şirket sahibi değilsen senin için çok güzel bir pasif gelir oluşturacaktır.​

Solar Panel şirketinde çalışmayan bir vatandaş olarak şunu özgürce beyan ediyorum.
Yapılan bu yatırım tamamen kullanıcıyı dolandırmak üzerine temelli.
Panel maliyetinin çıkarılması yaklaşık 7-8 seneyi buluyor.
Devlet 1KWh'ı sizden 0, 30KRŞ'a satın alıyor. Hangi USD'den bahsediyorsunuz?
Benim de çatımda Solar Panel var bende satmayı düşündüm sonra vazgeçtim.
Bırakın bu devletin size sahip çıkar, çok güzel rakamlara sizden alır demesinden. Devlet asla vatandaşına destek çıkmaz.
Arsanın üzerine ev yapılsa size 2 tane ev verilse Solar Panelden ziyade daha çok para kazanırsınız.
Artan kiralar ve artan ev fiyatlarını göz önünde bulundurursak karınızı saymakla bitiremeyiz.
4 yılda %600 emlak fiyatlarının arttığını düşünürsek Solar Panel'den kat kat daha fazlasını kazanırsınız.

Solar Panel şirketinde çalışmayan bir vatandaş olarak şunu özgürce beyan ediyorum.
Bırakın bu devletin size sahip çıkar, çok güzel rakamlara sizden alır demesinden. Devlet asla vatandaşına destek çıkmaz.
Arsanın üzerine ev yapılsa size 2 tane ev verilse Solar Panelden ziyade daha çok para kazanırsınız.
Artan kiralar ve artan ev fiyatlarını göz önünde bulundurursak karınızı saymakla bitiremeyiz.
4 yılda %600 emlak fiyatlarının arttığını düşünürsek Solar Panel'den kat kat daha fazlasını kazanırsınız.
Bende 1-2 saattir araştırıyorum. Bilgi için teşekkürler

4 yılda %600 emlak fiyatlarının arttığını düşünürsek Solar Panel'den kat kat daha fazlasını kazanırsınız.​

Yönetmelik değişti ve lisanslı elektrik üretimi kW başına 0.3-1$ dolar olarak satılıyor. Çatında bulunan solar panel ile bir gelir elde etmen çok zor. Daha büyük çaplı bir yatırımdan bahsediyoruz.​

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı