Görseldeki porta hangi SSD ya da HDD takılır?

timurc

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2019
Mesajlar
54
Arkadaşlar notebookuma ikinci bir SSD takmak istedim ama SSD takacak port yok. Resimde görülen yer var oraya ne takılır?
 

Dosya Ekleri

  • 058BA784-2876-419B-B691-FC2F51749207.jpeg
    058BA784-2876-419B-B691-FC2F51749207.jpeg
    105,3 KB · Görüntüleme: 87
Okuma yazma hızı düşük olabilir. Fakat çalışır sorun olmaz. 9 ve 12 mm olanları var siz notebook modeline göre kalın ya da ince araştırma yapın.
 
Bu SSD'yi takarsam performans sorunu yaşar mıyım?
Kaç mm dönüştürücü almam lazım.
Bu diski oraya doğrudan hiçbir aparat olmadan takabilirsin. Eğer birincil olarak kullanacağın bir disk ise o zaman orijinal HDD yerine bu SSD' i takıp o söktüğün HDD' i ikincil disk olarak CD-ROM kısmına takabilirsin. Günümüzde CD, DVD kullanan kalmadı zaten.
 
Okuma yazma hızı düşük olabilir. Fakat çalışır sorun olmaz. 9 ve 12 mm olanları var siz notebook modeline göre kalın ya da ince araştırma yapın.
Oranın okuma yazma hızı ile doğrudan bir bağlantısı yok diye biliyorum. Masaüstü anakartlarda nasıl hiçbir sata portu ayırt edilmiyorsa (CD-ROM, SSD, HDD şeklinde) laptop içinde aynısı geçerli. Orada birisi güç sağlıyor diğeride sata giriş yeri. Aparatta gerekmiyor yani.

Yanıtınız için teşekkür ederim fakat konulara çok uzak sayılırım notebook modeli HP 15-DA1104 NT yardımcı olabilir misiniz mm konusunda.
Sen diski oraya takmayı dene direkt olarak. O disk oraya girerse aparat falan gerekmez ki zaten gerekeceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
 
Bu diski oraya doğrudan hiçbir aparat olmadan takabilirsin. Eğer birincil olarak kullanacağın bir disk ise o zaman orijinal HDD yerine bu SSD'i takıp o söktüğün HDD'i ikincil disk olarak CD-ROM kısmına takabilirsin. Günümüzde CD, DVD kullanan kalmadı zaten.

Orijinal HDD yok maalesef nvm2 SSD takılı.
 
Orijinal HDD yok maalesef nvm2 SSD takılı.
O zaman resimdeki SSD' yi oraya dediğim gibi direkt o kızağa geçirmeyi dene. Zaten sen kapağını kapattığında ssd orada sıkışacaktır. He arkadaşın bahsettiği aparat işini sağlama alma kısmıdır. Fiziksel olarak çok bir şey bilemiyoruz sen takıp görmelisin.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı