Görseldeki Subaru arabanın tampon ile kaput arasında renk farkın oluşmasının sebebi nedir?

LoxChatterb0x

Hectopat
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
621
Çözümler
2
Yer
İstanbul / Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar araçlardan anlayan arkadaşlara ufak birkaç sorum olacak.

IMG_2467.jpeg

Üstteki fotoğrafta tampon ile kaput arasında renk farkı oluştu. Bunun sebebi nedir? ( araç 8 yaşında )

IMG_2469.jpeg

Buradaki fotoğrafı telefondan açıp bakarsanız arabanın kaputunda ufak yerlerde boyanın çizildiğini ve beyaz bir leke tarzı yerler göreceksiniz. Bunlar yolda giderken taş vs. gibi şeyler tarafından olduğunu düşünmekteyim. Bu kadar kolay zarar görmesi normal mi? Önüne geçmek için yapabileceğim şeyler var mı?

Ek olarak; uzun yol sonrasında radyatöre yapışan böcek türevi şeyleri temizlemek için yapabileceğim bir şey var mı yoksa serviste falan mı temizletmek lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boya çok yıpranmış gözüküyor fırçayla mı yıkıyorsunuz aracı? Bu aracın iyi bir detailing'e ihtiyacı var. Kaputtaki taş izleri aracın yaşına göre çok normal tavsiyem kaputu iyi bir yerde PPF kaplatın. Boya koruma veya seramik yaptırmanızı tavsiye ederim. Bu işlemlerden sonra yüksek ihtimalle kaput ve tampon rengi eşitlenir. Araç da kendine gelir boya parlak bir görünüme kavuşur.
Yok hocam genelde yıkamada yıkatıyoruz, araca artık babamdan çok ben bakıyorum bu sebeple yapılabilecek şeyleri yaptırmaya çalışacağım. Öneriniz için teşekkür ederim.
 
Ne uydurmasından bahsediyorsun dostum? Plastik tampon boyanınca güneş gördüğünde renk yanıp uçmuş olabilir ya da boya yapılmamıştır ve güneşden böyle olmuştur.

Boyanmasıyla alakası yok bunun. Eğer aşındırıcı maddeler ile temizlendi ise, güneş altında sürekli bekledi ise bu olmuş olabilir. Birçok şeyi var bunun. İnsanlara da yanlış bilgi verme BU BOYANMIŞ diye.
 
Boyanmasıyla alakası yok bunun. Eğer aşındırıcı maddeler ile temizlendi ise, güneş altında sürekli bekledi ise bu olmuş olabilir. Birçok şeyi var bunun. İnsanlara da yanlış bilgi verme BU BOYANMIŞ diye.
Sizin tavsiyeniz nedir ? Tampon değişimi hariç yapabileceğimiz bir şey var mı ?
 
Sizin tavsiyeniz nedir? Tampon değişimi hariç yapabileceğimiz bir şey var mı?

İyi bir ustada, güzel bir zımpara ve doğru bir boya ile hallolur.

Ama öncesinde sana tavsiyem önce bir paint correction dene. Belki gerekmez boya.
 

Geri
Yukarı