Görücü usulü mü aşk evliliği mi?

Zaten filmlerde oldugu gibi tak diye asik olan görmedim ben.
Benim annemle babam da görücü usulü evlenmişi mesela. Annemin ve babamın tarafındaki birkaç akrabam arkadaşmış, o sayede tanıştırmışlar. Bir süre beraber vakit geçirmişler ve aşık olmuşlar işte. Buna neden bu kadar önyargılı yaklaşılıyor anlamıyorum.
Görücü usulü istemezdim çünkü kıza değil ailesine bakılıyor neymiş abisi şuradaymış dedesi eski zenginmiş bana ne birader ben evleneceğim kişiye bakıyorum benimle dedesi mi uyuyacak diyorum ama ben mantık evliliği derim.
O görücü usulü evlilik değil, mantık evliliği. Görücü usulü deyince aklınıza hemen böyle şeyler gelmesin.
Hocam hani burada bize soruyorlar ya ben de cevapladım. Hem arkadaşın tanıştırmasını da pek sevmiyorum. Aşık olursam kim tanıştırır bilemem ama genellikle senin sevdiğin kişiyi değil bak böyle bir var deyip tanıştırdıkları için istemem. Yani arkadaşa kanka beni bu kızla tanıştırır mısın? Derken. Görücü bak böyle biri var deyip tanıştırıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
O zaman neden "Görücü usulü tercih olmuyor." dediniz?
 
Bence bu ikisi arasından aşk evliliği tercih edilmeli. Üçüncü bir seçenek de ekleyeyim: mantık evliliği. Hatta bunun bir çeşidini de koyayım. Bir ülkeden vatandaşlık almak için yapılan anlaşmalı evlilik :)
 
Öncelikle insanların kafasındaki görücü usulü ile gerçek bir değil. Normalde görücü usulü mantığı şöyle olur; kız ile erkeğin arasını yapacak kişi kız ile erkeği çok iyi tanıyor olması lazım. Bunlar birbirleri ile olur mu? Diye bir istişare yapması lazım kendi içinde. Bunlar olduktan sonra da kız ile erkek bir ufak kardeşin yanında bir yerde buluşurlar ve biraz muhabbet ederler. Muhabbetten sonra da kız ile erkek birbirini beğenirse o zaman evlenebilirler. Şu an ise bu durumlar sapıtmış durumda. Kız ile erkeği tanımadan görüştürmeler vs. bunlar görücü usülü falan değil kumar oynamak gibi, ya tutarsa. Sadece açıklamak istedim, onu veya bunu savunmuyorum.
 
En az 2 yıl geçirilmiş kişi. Ancak çeşitli etkinlikler yaşanmalı. Az süre içinde kimseyi tanıyamazsınız sonra pişmanlık bir işe yaramaz.
 
Daha önce hiç tanımadığın biriyle sadece ırkının devamını ve tarımsal üretimin devamlılığı için evlenmek VS onu gördüğünde mutlu olduğun, dertlerini paylaşabildiğin ve seninle aynı kafada olan biriyle evlenmek.
Cevabım 1(!)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı