Görülen rüya karabasan mı halisülasyon mu?

Artemiss13028

Yoctopat
Merhaba bugün uyuyordum ve uyandığımda önümden siyah bir gölge geçti, rüzgar esiyormuş gibi hissettim, kıyafetim rüzgardan uçmuş gibi hissettim ve sadece bir yerimi hareket ettirebiliyordum. Bu bir karabasan mı yoksa halüsinasyon mu?

Merhaba bugün uyuyordum ve uyandığımda önümden siyah bir gölge geçti, rüzgar esiyormuş gibi hissettim, kıyafetim rüzgardan uçmuş gibi hissettim ve sadece bir yerimi hareket ettirebiliyordum. Bu bir karabasan mı yoksa halüsinasyon mu?
Karabasan olarak adlandırılan olayda vücudun haraket edemez ve ses çıkaramazsın(çok az(fakat uyumayan kişiler seni bağırıyor olarak duyarlar sadece sen kendini fısıldıyormuşsun gibi duyarsın)).
Yani Karabasan.

Ama mesela bir şeyden korksam ya da korku içinde olsam direkt karabasan görüyorum.
Eğer müslümansanız yatmadan önce Fatiha, İhlas, Nas, Felak surelerini okursanız görmeyebilirsiniz.
Ben ergenken çok görüyordum bu 4 sureyi aklıma gelen zamanlarda okuyorum. En son ne zaman korku rüyası gördüğümü unuttum.

Karabasan kişinin korkularının uykudaki uyanık ila uykudaki hali arasındaki ince bir köprü diyebiliriz. Korktuğun zamanlarda sık sık görmek normal.
Evet. Eğer sureleri gerçekten inanaraktan okursanız bunun gerçekten faydası var. Ama öylesine okuyup geçerseniz kendinizi kandırırsınız. Yani güveninizi ve inancınızı sarmamanız gerekiyor ki böyle olaylardan kormayın. Ve şunu da demek isterim ki çok büyük günah işlemediyseniz ve inançlıysanız hiçbirşey olmaz.

Evet. Eğer sureleri gerçekten inanaraktan okursanız bunun gerçekten faydası var. Ama öylesine okuyup geçerseniz kendinizi kandırırsınız. Yani güveninizi ve inancınızı sarmamanız gerekiyor ki böyle olaylardan kormayın. Ve şunu da demek isterim ki çok büyük günah işlemediyseniz ve inançlıysanız hiçbir şey olmaz.

Hiçbir şey olmaz demek de doğru değil bence. Bazı insanlar birden fazla şekilde imtihan edilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı