Görülen rüya karabasan mı halisülasyon mu?

Ben her yattığımda Kulfu duası okuyorum, Nas Felak gerekli mi?
Nas Felak tabiki gerekli Zaten asıl onların okunması gerekiyor çünkü onlar bu konular için yapılan surelerdir.
1724104470096.png
1724104477360.png

Bu kadar gerçekçi rüya da ne bileyim ahah.
Burda komik birşey olduğunu zannetmiyorum. Rabbin, onu unuttuğunu sana hatırlatıyor.

Uyku felci geçirmişsiniz. Bu durumda vücudunuz uykudadır fakat bilinciniz açıktır, bu sebeple vücudunuzun kontrolünü yitirirsiniz.

Beyniniz bu durumu olağan üstü olarak algılar ve korktuğundan dolayı halisinasyon görür.

Halk arasında karabasan olarak adlandırılır. Yaşadığınızda gözlerinizi açmayın, seslere kulak vermeyin ve sakin kalın. Vücudunuzu elliyorlar ve kulağınıza fısıldıyorlar gibi hissedebilirsiniz.

Evet öyle. Bir aralar sık sık uyku felci geçiriyordum, isminin ne olduğunu da bilmiyordum ve kendi bulduğum hayatta kalma taktiklerine göre gözlerini kapatıyorsun, rahatına bakıyorsun.
Tabii böyle deyince öyle olmayacak, gördükçe alışıyorsun. Ben bir süre sonra ''yine mi yeter artık'' diyordum sıkıldığım için. İlk gördüğüm zamanlar altıma ediyordum ama bir yerden sonra eğlenceli gelmeye bile başlamıştı :D

Ayrıca cinlerle falan da alakası yok. Zaten cinin işi gücü yok ''HAHAH ŞUNA BAKIN OĞLUM YATAĞINDA KIRINTI VAR GELIN ŞUNA BIRAZ TROLL YAPALIM'' diyecek değil mi?
Yatarken dua sure falan hiç okumadım, çok uzun bir süredir yaşamıyorum.
Zaten bilmediğiniz dininizi orada burada savunmak yerine biraz araştırıp öğrenseydiniz bize nedense sürekli ''musallat'' olan o cinlerin bizden daha alt seviyede olduğunu öğrenirdiniz. Onların zaten bize musallat olma gibi hakları yok.
Biz şeytandan bile üstünüz aslında, zaten o yüzden şeytan isyan ediyor ''Ben kaç senedir buradayım bu insanlar yeni geldi benden nasıl üstün oluyorlar hayırdır dağdan gelip bağdakini kovuyorsun falan?'' diyerek. Herhalde biz de onların sınavıydık.

Evet öyle. Bir aralar sık sık uyku felci geçiriyordum, isminin ne olduğunu da bilmiyordum ve kendi bulduğum hayatta kalma taktiklerine göre gözlerini kapatıyorsun, rahatına bakıyorsun.
Tabii böyle deyince öyle olmayacak, gördükçe alışıyorsun. Ben bir süre sonra ''yine mi yeter artık'' diyordum sıkıldığım için. İlk gördüğüm zamanlar altıma ediyordum ama bir yerden sonra eğlenceli gelmeye bile başlamıştı :D

Ayrıca cinlerle falan da alakası yok. Zaten cinin işi gücü yok ''HAHAH ŞUNA BAKIN OĞLUM YATAĞINDA KIRINTI VAR GELIN ŞUNA BIRAZ TROLL YAPALIM'' diyecek değil mi?
Yatarken dua sure falan hiç okumadım, çok uzun bir süredir yaşamıyorum.
Zaten bilmediğiniz dininizi orada burada savunmak yerine biraz araştırıp öğrenseydiniz bize nedense sürekli ''musallat'' olan o cinlerin bizden daha alt seviyede olduğunu öğrenirdiniz. Onların zaten bize musallat olma gibi hakları yok.
Biz şeytandan bile üstünüz aslında, zaten o yüzden şeytan isyan ediyor ''Ben kaç senedir buradayım bu insanlar yeni geldi benden nasıl üstün oluyorlar hayırdır dağdan gelip bağdakini kovuyorsun falan?'' diyerek. Herhalde biz de onların sınavıydık.
Kardeşim ben doğruluğunu veya yanlışlığını savunmuyorum ama şunu da söylemek isterim:
Hakikat sana mantıklı gelmek zorunda değil.

Kardeşim ben doğruluğunu veya yanlışlığını savunmuyorum ama şunu da söylemek isterim:
Hakikat sana mantıklı gelmek zorunda değil.
Şimdi de ateist olduk iyi mi?
Evet ateistim, ama senin dinini senden daha iyi biliyorum. Sence bundan daha üst seviye bir hakaret var mıdır? :)
Konuyu da din konusu yapmak istemem gereksiz yere ama görüyorum ki çoktan rastgele, saçma din hakkında şeyler üretilmiş konuda.

Şimdi de ateist olduk iyi mi?
Evet ateistim, ama senin dinini senden daha iyi biliyorum. Sence bundan daha üst seviye bir hakaret var mıdır? :)
Konuyu da din konusu yapmak istemem gereksiz yere ama görüyorum ki çoktan rastgele, saçma din hakkında şeyler üretilmiş konuda.
Kardeşim ben zaten başlangıçta belirttim eğer inançlı biriysen diye,
Ayrıca sana ateistsin diye birşey de demedim ve bu beni gram alakadar etmiyor.
Başkasıda bilimsel açıklamasını söyledi zaten sen niye bunu yazma gereksinimi duydun?
Dinlere inanmıyor olabilirsin ama saygı duymak zorundasın aynı inançlı olanların sana/size saygı duyduğu gibi.

Kardeşim ben zaten başlangıçta belirttim eğer inançlı biriysen diye,
Ayrıca sana ateistsin diye birşey de demedim ve bu beni gram alakadar etmiyor.
Başkasıda bilimsel açıklamasını söyledi zaten sen niye bunu yazma gereksinimi duydun?
Dinlere inanmıyor olabilirsin ama saygı duymak zorundasın aynı inançlı olanların sana/size saygı duyduğu gibi.
İnanç ile alakası yok sorun orada, diyanet bile bunu onaylıyor.
Sen gidip sorularla islamiyet gibi sitelerden yok cinlerin manyetizması sana ağır basmış senin 4 rekat kılıp 33 kez besmele çekmen lazım falan bunların hepsi zırva, fasa fiso. İnançsız biri olduğumu iddia etmeniz cidden sinirlerimi bozdu.

Hocam dini tartışmalara girmemenizi tavsiye ederim. Ceza alabilirsiniz ve konu amacından sapar.
Tartışma açmıyorum.
Müslüman ülkesinde müslümanlarla alay ederce konuşması hoş değil,
Şuan ki özendiğiniz ülkeler gayrimüslim olmalarına rağmen müslümanlara saygı gösteriyor.

Hocam dini tartışmalara girmemenizi tavsiye ederim. Ceza alabilirsiniz ve konu amacından sapar.
Teşekkürler hocam, konu baştan sapmış zaten. Ceza alacaksam da 2 gün alırım, 3 gün alırım ama 1 yıl sonra bu konuyu okuyan biri diyanetin dediğine göre bile karabasanın cinlerle alakası olmadığını öğrenmiş olur. Yani en azından 1 kişi bile olsa doğru bir bilgi edinmiş olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı