Görüntü yırtılınca performans düşer mi?

Benim yaşadığım sorunda oyun ekran kartı uyuşmaması gibi bir durum olur mu yeni seri bir ekran kartı sonuçta
Olabilir, bazı oyunlar yeni ekran kartlarında istenilen şekilde performans vermeyebiliyor. Aynı model kartlar arasında bile bu fark oluşabiliyor. Aynı kartı kullanan iki kişi farklı şekilde performans alabiliyor. Driver, DirectX, VC Redist gibi eklentilerin eksiksiz kurulması gerekiyor. Bunlar yapılmasına rağmen istenilen performans alınamıyorsa uyum sıkıntısı var demektir.
Benim yaşadığım bir örnek paylaşayım. NFS Most Wanted oyununu fix widescreen ile 1080p olarak oynuyorum. 2005 yılına ait bir oyun olmasına rağmen, elime şu ana kadar ulaşan en üst model kart GTX950 onunla bile gökyüzünün sapsarı olduğu anlarda saçma şekilde kasma yaşadım. Bazen çözümü olmayabiliyor. Bir gün GTX1080 veya daha üstü bir kart elime geçerse yine ilk işim o oyunu denemek olacak. :)

LOL hiç oynamadım ama tam destekli bir Directx 9 oyunu olduğunu biliyorum.

Bu tip durumlarda anlık, kısa süreli takılmalar Hard disk bölünmesi ya da ısınmadan; sürekli takılmalar ise aşırı yüksek çözünürlük ya da anti aliasing'den olabilir.

Oyun içi ayarlarınızın bir resmini burada paylaşabilir misiniz?

LOL hiç oynamadım ama tam destekli bir Directx 9 oyunu olduğunu biliyorum.

Bu tip durumlarda anlık, kısa süreli takılmalar Hard disk bölünmesi ya da ısınmadan; sürekli takılmalar ise aşırı yüksek çözünürlük ya da anti aliasing'den olabilir.

Oyun içi ayarlarınızın bir resmini burada paylaşabilir misiniz?
Bu şekilde
IMG_20190226_163413.jpeg
IMG_20190226_163419.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı