Gözcü (Visual Basic)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam Sosyal'de cezalıyım diye yazamadım. Güzel olmuş fakat keşke bitirmeseydiniz. Şu anda aklınızda nasıl bir program yapmk var?

• Beğen
İfadeler: Pmw
  • Beğen
İfadeler: Pmw
Hocam Sosyal'de cezalıyım diye yazamadım. Güzel olmuş fakat keşke bitirmeseydiniz. Şu anda aklınızda nasıl bir program yapmak var?

Bitmesi gerekiyordu bitti hocam.

Hocam madem proje bitti; kaynak kodunu GitHub veya alternatifi bir sitede paylaşın ve gerisini genç ve hevesli yazılımcılara bırakın derim 🤠 bir bakmışsınız global bir proje oluvermiş bkz. Stacer.

Gözcü kaynak kodlarını açmam demek piyasa sahte Gözcü'ler ile dolması demek.

Gözcü kaynak kodlarını açmam demek piyasa sahte gözcü ile dolması demek.

Hocam sahte Gözcü diye birşey olacağını düşünmüyorum. Kaynak kodunu çalanlar illa olacaktır Ancak sizin bir yazıda ülkemizdeki gençlere yazılımı sevdirmeyi amaçlıyorum dediğinizi gördüm. Bu insanlar bu başarıyı gördü, heveslendi ufaktan yazılım yapmay

Hocam Stacer yazılımı da aynı sizin yazılımınız gibi bir yazılımdı. Önce Linux üzerinde sistem özelliklerini gösteren bir uygulama olarak çıktı. Sonra projesini Github'da paylaştı. Yazılımı gören insanlar ufak da olsa gelişmesine katkı sağladılar.

Sonra Stacer artık sadece sistem özelliklerini göstermiyor, sistemi gereksiz ve şişmiş kalıntılardan arındırırıp optimize ediyordu. Ama bir sorun vardı arayüzü kötüydü. Arayüzünü de Github'da paylaştığı kaynak kodu gören bir ekip tarafından hazırlandı ve şu anki güzel görünümünü aldı.

1616486632662.png

Sonrasında yazılım çokça kişi tarafından duyulunca projenin sahibi Oğuzhan İnan "Biz neden global olmuyoruz" diye düşündü. Sonrasında gönüllü çevirmenler tarafından İngilizce'ye çevrildi.

Proje İngilizce olunca Github'daki yabancı yazılımcıların da dikkatini çekti ve projeye yabancı yazılımcılar da dahil oldu. Artık yazıllım çok hızlı gelişiyordu.

Sonrasında Oğuzhan İnan bu özgür yazılım projesinde daha da geliştirmek için Patreon bağış sayfası açıyor. Oradan da bağış geliyor.

Şu an Stacer'ın son hali, GNU/Linux için çıkan bir uygulama olmasına rağmen 440k indirmesi var.

Github üzerinde 64 yazılımcı bu projeye destek olmuş, UI yapmış ve çeşitli dillere çevirmiş. Peki bu Gözcü yazılımı için neden olmasın? Neden Gözcü herkes tarafından geliştirlmesin? Bu çalınma olayını çok kafaya takıyorsunuz bence. Projenizi GPL ile lisanslayıp Github'a koyarsanı bu projenin gelişeceğini umuyorum.

Hocam sahte Gözcü diye bir şey olacağını düşünmüyorum. Kaynak kodunu çalanlar illa olacaktır Ancak sizin bir yazıda ülkemizdeki gençlere yazılımı sevdirmeyi amaçlıyorum dediğinizi gördüm. Bu insanlar bu başarıyı gördü, heveslendi ufaktan yazılım yapmay.

Hocam Stacer yazılımı da aynı sizin yazılımınız gibi bir yazılımdı. Önce Linux üzerinde sistem özelliklerini gösteren bir uygulama olarak çıktı. Sonra projesini GitHub'da paylaştı. Yazılımı gören insanlar ufak da olsa gelişmesine katkı sağladılar.

Sonra Stacer artık sadece sistem özelliklerini göstermiyor, sistemi gereksiz ve şişmiş kalıntılardan arındırırıp optimize ediyordu. Ama bir sorun vardı arayüzü kötüydü. Arayüzünü de GitHub'da paylaştığı kaynak kodu gören bir ekip tarafından hazırlandı ve şu anki güzel görünümünü aldı.

Eki Görüntüle 936169

Sonrasında yazılım çokça kişi tarafından duyulunca projenin sahibi Oğuzhan İnan "Biz neden global olmuyoruz" diye düşündü. Sonrasında gönüllü çevirmenler tarafından İngilizce'ye çevrildi.

Proje İngilizce olunca GitHub'daki yabancı yazılımcıların da dikkatini çekti ve projeye yabancı yazılımcılar da dahil oldu. Artık yazıllım çok hızlı gelişiyordu.

Sonrasında Oğuzhan İnan bu özgür yazılım projesinde daha da geliştirmek için Patreon bağış sayfası açıyor. Oradan da bağış geliyor.

Şu an Stacer'ın son hali, GNU/Linux için çıkan bir uygulama olmasına rağmen 440k indirmesi var.

GitHub üzerinde 64 yazılımcı bu projeye destek olmuş, UI yapmış ve çeşitli dillere çevirmiş. Peki bu Gözcü yazılımı için neden olmasın? Neden Gözcü herkes tarafından geliştirlmesin? Bu çalınma olayını çok kafaya takıyorsunuz bence. Projenizi GPL ile lisanslayıp GitHub'a koyarsanı bu projenin gelişeceğini umuyorum.

Bunu iyi bir düşünce olarak kayıt ettim. Düşüneceğim. Gözcü hem Türkçe hem de İngilizce dil desteğine sahip.

Program fake GPU'ları ortaya çıkarıyor mu acaba?

Fake GTX 960 orada GTS450 olarak gözüküyor mu yani.

Bir an aklıma geldi sorayım dedim. :D

Elinize sağlık bence gayet güzel olmuş.

Program fake GPU'ları ortaya çıkarıyor mu acaba?

Fake GTX 960 orada GTS450 olarak gözüküyor mu yani.

Bir an aklıma geldi sorayım dedim. :D

Elinize sağlık bence gayet güzel olmuş.

İsim ile özellik değerlerini karşılaştırıyor. Yani elimde sahte bir kart yok ancak N/A değeri döndürür büyük ihtimal ile.

Bunu iyi bir düşünce olarak kayıt ettim. Düşüneceğim. Gözcü hem Türkçe hem de İngilizce dil desteğine sahip.
Bence RAM hatasını gidermeyin, DDR2 RAM'ime 16 GB destekleyen, DDR4 RAM yazması içimi umut ışığı ile dolduruyor, ya bir gün öyle bir sistemim olursa?
Ama güncelleme tuşu aşırı iyi olmuş @300319 , hiç bir yazılımın bu tuşu çalışmıyordu :) , eline sağlık:
1616607586537.png

Sen hiç 800 Mhz DDR 4 RAM gördün mü @Yener K. , bence yazılım oradan anlayabilir.

Bence RAM hatasını gidermeyin, DDR2 RAM'ime 16 GB destekleyen, DDR4 RAM yazması içimi umut ışığı ile dolduruyor, ya bir gün öyle bir sistemim olursa?
Ama güncelleme tuşu aşırı iyi olmuş @300319, hiçbir yazılımın bu tuşu çalışmıyordu :) , eline sağlık:
Eki Görüntüle 939079
Sen hiç 800 MHz DDR 4 RAM gördün mü @Yener K., bence yazılım oradan anlayabilir.

Tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama olsun :).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı