Gözlerimin önünde köpekler kediyi öldürdü

Sokak köpekleri veya direkt itler bunların hiç bir faydası yok.
Topla ve yok et planı uygulanmalı.

Sırf köpekten korktu diye kamyona çarpan adam var.
Sokak köpeği kötü de sokak kedisi kötü değil mi? Eğer toplanıp yok edilecekse hepsine yapılsın. Sen kediye mama verip köpekten uzak durursan o da kendi başına yemek bulur.
 
Sokak köpeği kötü de sokak kedisi kötü değil mi? Eğer toplanıp yok edilecekse hepsine yapılsın. Sen kediye mama verip köpekten uzak durursan o da kendi başına yemek bulur.

Hayır sokak kedisi kötü değil, peki neden? Çok basit. kediler grup halinde yaşamaz, kediler insanı öldüremez ! Kalabalık bir köpek sürüsünün aksine.
Doğadaki vahşet suçumuz değil evet ama şehirde gerçekleşmiş bir olay bu, şayet ki "hayvan kuruluşları" diye ekmek kapısı dernekleri ve umursamaz belediyeler (genelleme yapıyorum) buna el atmazsa hepimizin suçu olmaya devam edecek. Sokaktaki köpek, evsiz insan gibidir; yaşaması gereken, yaşamaya adapte olduğu yer sokak değildir ikisinin de. Eğer ki hala "hayvan hakları"nı koruyacaksanız köpeklerin, haklarını sokakta yaşama özgürlüğü ile kısıtlamayın. Açlık, hastalık, sefalet ve daha bilmediklerimizi yaşıyor bu hayvanlar sokakta. Neden hala bu hayvanların çektiği eziyeti sonlandırmak/azaltmak varken kendinizi daha iyi hissetmek için çakma merhamet lafları sarfediyosunuz? objektif olun!
Sokak köpeklerine bakılması lazım. Doğanın kanunu evet ama köpekler kedi parçalayıp yemezler ki bu anormal bir olay. Başı boş gezen sokak köpekleri diğer hayvanlara verdikleri gibi bizlere de zarar veriyor. Belediyelerin bunları barınağa alıp bakması lazım.
Aç kalmış herhangi bir etobur yer diye düşünüyorum. Dediğin gibi buna belediye tarafından müdahele gerek.
Hocam zararları var diye direkt ortadan kaldıralım gibi bir şey diyorsunuz siz. Sizce mantıklı mı bu?
Hocam ortadan kaldırmak, asmak kesmek değil. Kısırlaştırma ve planlı bir ötenazi ile hayvanların yaşam standartları iyileştrilebilir.
Sen nasıl yemek yiyorsan köpekler de yemek yemiş, yanlış bir şey yok ki.
Hocam yiyecek kedi bulamayınca mecburen çocuğuna, kardeşine saldıracaklar. Belki de bize. Aç kalmaları suçları değil tabi ki ama sence bu hayvanların yaşadığı hayat hayat mı? Hiç doğmasalar daha kaliteli bir ortam olacak diğer sokak hayvanları ve bizim için.
 
Son düzenleme:
İt-perestizm virüsü yüzünden her gün birileri ısırılıyor, sakat kalıyor ve ölüyor. Sen sürekli beslediğin için nüfusları kontrolden çıkmış şimdi tek çare itlaf gözüküyor. Barınak falan hikaye bu kadar it ile ülke kurarsın, at gözlüğünü çıkart.

Ben aklı başında 1 tane it perest görmedim ya hepsi küfür ediyor ya da seni gebertelim diyor, akıl hastası hepsi.
 
Faydasız insanları da toplayıp öldürelim o zaman ne faydaları varki "toplayıp yok etmeliyiz demek yerine" normal bir insanın yapması gereken gibi yeterli kapasitede hayvanların üst üste yaşamadığı güzel şartları olan barınaklar yapılsın demek daha insancıl bir yaklaşım oluyor sanırım.
 
Olsun mama vermeyi ihmal etmeyelim küçük dostlarımıza, değil mi?
Ne alaka şimdi mama vermek? Kötü bir şeymiş gibi ironi yapımışsın bir de. Köpekler toplatılısın ve itlaf edilmeli diyenler itlaf edilsin bence.

Eski mesaj olduğunun farkındayım ama mesaj garibime gittiği için yazmak istedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı