Gözlük takmak nasıl bir şey?

İğrenç bir şey heveslenip aldım 0.25 gözlük sonra takmamaya başladım kemik aldıysanız kullaklarınız acıyor camı büyük ise öne ağırlık yapıyor ve burun, çene ağrıyor sürekli iz yapıyor ergenlik zamanında iseniz burun tarafı aşırı fazla yağlanıyor yani tek kelimeyle"eziyet"
Edit olarak: Ben zevkine takmıştım gerçekten gözü bozuk olanlar için ise anlatılamayacak kadar iğrenç bir şey.
Evet ağır olursa burunda iz bırakıyor.

Ben yakında gözlük takacağım. Nasıl bir şey olduğunu merak ediyorum. Gündelik hayatı nasıl etkiliyor, insanı engelliyor mu?

Görünüş açısından ilk başta özellikle göze batan bir şey aldıysanız kendinize yakışmadığını düşünebiliyorsunuz. Ama belli bir süre sonra alışıyorsunuz elbet. Ben şu ara çok fazla dışarı çıkmadığım için sadece evde takıyorum. Takmadan önceki ve taktıktan sonraki farkı anlıyorsunuz ama. Takmadan önce nesneler ne kadar uzaksa bulanıklaşıyor, ne olduğunu pek anlayamıyorsunuz. Gözlük takınca direk düzeliyor. Mesela uzakta ne olduğunu anlayamadığınız bir şeyi bir ev olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Ben yakında gözlük takacağım. Nasıl bir şey olduğunu merak ediyorum. Gündelik hayatı nasıl etkiliyor, insanı engelliyor mu?
Gözlüğe alışırsanız bence çıkarmak istemezssiniz, dezavantajları gözünüze pek görünmez diye tahmin ediyorum. Allah bilir.

Gözlüğü takınca tipim farklı oluyor, gözlüğü çıkarınca daha farklı oluyor. Gözlük seni çirkin veya yakışıklı gösterebilir.

1.25 miyop ve astigmat var. Pek zorlanmıyorum günlük hayatta ancak takmaktan zevk alıyorum ve yakışıyor. Tavsiyem direkt gidip gözlük almayın gerekirse 1 saat deneyin çünkü benim gözlüğüm mesela çok hafif. Burun da falan ağrı yapmıyor. Bazen gözlüğü unutup gözümü ovalamaya çalıştığım bile oluyor. Gözlük farkı çok önemli. Yüz hattınıza göre gözlük alırsanız ki, gözü bozuk olmadığı halde alan çok kişi var, epey yakışıyor. Bu arada maske oldukları zaman hayatı cidden zorlaştırıyordu gözlük takmak ancak normal bir durumda pek zor durumda kalmazsınız. Yazın falan çok terlerseniz, burnunuzda iz çıkarabilir. Ayrıca şunu da unutmayın, göz artık bir sorun değil. Benim kardeşim iki sene önce 4 bin liraya gözünü çizdirdi mesela. Çok ucuz olmayabilir size göre ancak 2-3 ay çalışarak artık gözünüzü tamamen normal hale getirebiliyorsunuz. Demek istediğim, gözlük konusunda rahat olun. Alışamazsanız, sevmezseniz para biriktirirsiniz ve çizdirir geçersiniz. Burun ameliyatı gibi bir olay değil bu, yaklaşık 5 dakika süren bir olay. İçiniz rahat olsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı