Gözümüzün çözünürlüğü nedir?

Gözümüz 25 FPS.
İnsan gözü kaynak kaç FPS ise onu görür. 24 FPS'de sinematik efektin oluşması maksimum 24 FPS gördüğümüz anlamına gelmez. Sadece ne kadar FPS gerekli, ne kadardan fazlası gereksiz orası tartışılır.

Kendi adıma ve şimdiki deneyimlerim ile konuşursam 240 FPS'i bile görüyorum, fakat 144 FPS yeterli. Videolarda ise 24, 25 ve 30 FPS'den sonra sinematik efekt kayboluyor, video yapmacık duruyor.
 
Uydurma cevaplar bunlar. Insanin gorme yetisini monitor cozunurluguyle ya da hafizasini megabyte degerleriyle olcemezsin. Binlerce isik yili mesafeden retinana dusen fotonlar goruntu olusturuyor zihninde, yildizlari seyrederken; bu mekanizmayi maksimum 5-10 metreden esit parcalara bolunmus pikselli monitorde olusturulan RGB goruntu ile kiyaslayamazsin.
 
Bir hocamın sözü vardı, "Apples and pears.."

İkisi aynı şeyler değil. Dolayısıyla gözün çözünürlüğünü negapixel kavramıyla ölçemezsin.

Ayrıca gözümüz 25 FPS de değildir. Hiç mi düşünmüyorsunuz? 25 FPS olsa, Yüksek Hz monitörlerdeki Hz farkını nasıl hissedeceğiz, madem ki saniyede görebileceğimiz kare miktarı sınırlı...

24 ve 25 sinema için FPS sınırıdır. Zira insan gözü için sürekli değişen karelerin yekpare olarak algılandığı en düşük değerdir.

Yakında yapay zeka geçecek 324MP'yi.

Nereden aldınız bu bilgileri.


Doğru değil ve doğru değil...

Bence çözünürlüğü 65949 * 52492 FPS'i 75859 FPS en az 16K gözümüz var.

16K takribi olarak 15360 × 8640 demektir. Ama sen 65949 * 52492 yazmışsın. Hadi K'sını geçtim, bahsettiğin değerler yatay değil kareye, neredeyse dikeye çıkıyor.

Ya demiyeyim diyorum ama cidden komik duruma düşüyorsunuz. Akıl var izan var. Hiç yoksa hesap makinesi var... :D

Bir de insan gözüyle çekilen bir fotoğraf 2.1 GB yer kaplıyor. Videoyu siz düşünün.


Gözdeki reseptörlerin oluşturduğu atmalar nasıl toplanmış, hadi toplanmışsa hangi standarta göre bit standartına dönüştürülmüş?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı