GOLD, Satılan İşlemciler Paralel İthalat mı?

İşlemci kutusu açılmadan bunu tespit etmek mümkün, kutuyu açamayacakları için ve garanti belgesini de yasal olarak koymaları gerektiği için. işlemci kutusunun kapağının kenarından ithalatçı firmalar kendi garanti belgelerini araya sıkıştırırlar. Örn: Armada garanti belgesi, böyle bir belge mevcutsa ithalatçı firma ürünüdür.

Merak etme o işlemci demir-çelik fabrikasında üretilemiyor :) Üretildiği yer bellidir, yalnızca ülkemize getirip satışa sunan ve servis vazifesini üstlenen firma farklı olabilir ki hiç sanmıyorum. İntel Core i5 serisi işlemci yani bu.

Arayıp, görüştüm mağazadan bir yetkili ile. Paralel ithalat olduğunu ve teknik servis kendileri baktıklarını söyledi :) Pek iç açıcı bir durum değil.

Türkiye distribütörü tarafından garanti kapsamına alınmış 4670'in fiyatı ne kadar peki ?
Arada pek fark yok ise farklı mağazalardan da alabilirsin.

Ancak ben, bu kadar korkmanı doğru bulmuyorum nedense.
Biz paralel ithalat akıllı telefon alıyoruz, ekranı kırılsa yandı kül oldu zaten telefon :)
Ancak o işlemciyi alıp soğutucunun altına gömüyorsun ve yıllarca kıpırdamadan çalışıyor.

Eğer aradaki fiyat farkı az ise elbette kendi distribütörü tarafından garantilenmiş ürünleri tercih et.
Şahsen ben G2'yi 300 TL daha ucuz olduğu için paralel ithalat olarak aldım.

Türkiye distribütörü tarafından garanti kapsamına alınmış 4670'in fiyatı ne kadar peki ?
Arada pek fark yok ise farklı mağazalardan da alabilirsin.

Ancak ben, bu kadar korkmanı doğru bulmuyorum nedense.
Biz paralel ithalat akıllı telefon alıyoruz, ekranı kırılsa yandı kül oldu zaten telefon :)
Ancak o işlemciyi alıp soğutucunun altına gömüyorsun ve yıllarca kıpırdamadan çalışıyor.

Eğer aradaki fiyat farkı az ise elbette kendi distribütörü tarafından garantilenmiş ürünleri tercih et.
Şahsen ben G2'yi 300 TL daha ucuz olduğu için paralel ithalat olarak aldım.

Aslında ilk önceliğim mağazadan almak. Bimeks de 630 TL gibi bir fiyat var, en uygun fiyat Nova Bilgisayar 545 TL ama orada bitti dediler arayıp sordum. Vatan Bilgisayar da ise %25 indirim olursa mağaza fiyatı 620 TL olacak dendi. Şuan internete özel 567 TL fiyatı var. Alabilirsem internetten almaya çalışacağım :) Vatan' ın kargo durumu nedir?

Sen yinede her zaman kendi distribütör firmasından satın al. İthalatçı firmayla uğraşmak insanı canından bezdiriyor.
Şuan bendeki telefonun modelinin yükseltilmesi gerekiyor, yazılımsal bir güncelleme gerekiyor.
Kamerada kasma ve çabuk pil tüketimi gibi sıkıntıların düzeltilmesi için bu işlemin yapılması gerekiyor.
Servisi arıyorum açan yok o derece :) :)

Ancak kendi distribütörünü arayınca en yetkili kişiye kadar yönlendirip sorunumu dile getirip bilgi alabiliyorum.
Bu işler böyle, ben 300 lira için bu eziyete katlanırım ancak sende zaten fiyat farkı yok denecek derecede.
Mutlaka kendi distribütöründen al.

Şuan ithalatçı firmanın ilgisizliği yüzünden distribütör servisine 40 lira paya vereceğim boş yere.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı