Goodyear efficentgrip performance 2 vs Michelin primacy 4

Merhabalar, Primacy 4'un fiyatinin gereksiz yuksek oldugunu dusunuyorum, efficentgrip performance 2 ile primacy 4 plus karsilastirmalarina baktigimda islak kuru tutusta efficentgrip performance 2 onde, frenlemede primacy 4 plus fakat primacy 4 de kizaklama ve islak zemindeki tutusunda sikayetler oldugunu duyuyorum. Sizlerin de yorumunu almak istiyorum Michelin'in cok basarili bir firma oldugunu dusunuyorum fakat bu lastikte bana gereksiz pahali gibi geldi ve yukarida soyledigim testlerdeki lastik plus olan model. Kisaca Primacy 4 plus ile bile aralarinda farkedilir bir fark olmayan hatta tutusta onde oldugunu soyleyen kaynaklar var ve bu farklarin Primacy 4 modeliyle karsilastirildiginda daha da kapanacagini veya Goodyear'in one gececegini dusunuyorum, degerlendirme yaparken modeller hakkinda bilgisi olan kisiler yaparsa sevinirim.

Merhaba, Primacy 4'un fiyatinin gereksiz yuksek oldugunu dusunuyorum, efficentgrip performance 2 ile primacy 4 Plus karsilastirmalarina baktigimda islak kuru tutusta efficentgrip performance 2 onde, frenlemede primacy 4 Plus fakat primacy 4 de kizaklama ve islak zemindeki tutusunda sikayetler oldugunu duyuyorum. Sizlerin de yorumunu almak istiyorum Michelin'in cok basarili bir firma oldugunu dusunuyorum fakat bu lastikte bana gereksiz pahali gibi geldi ve yukarida soyledigim testlerdeki lastik Plus olan model. Kisaca Primacy 4 Plus ile bile aralarinda fark edilir bir fark olmayan hatta tutusta onde oldugunu soyleyen kaynaklar var ve bu farklarin Primacy 4 modeliyle karsilastirildiginda daha da kapanacagini veya Goodyear'in One gececegini dusunuyorum, degerlendirme yaparken modeller hakkinda bilgisi olan kisiler yaparsa sevinirim.

Gereksiz yüksek değil kesinlikle daha iyi bir lastik.
İkisini de eşit zaman aralığında kullandım. İki lastik içinde ortalama 70.000km tecrübem var.
Primacy 4 ile 70.000km devirdiğim zaman lastik sertliğinde herhangi bir değişiklik olmadığını fark ettim. Efficent Grip için aynı şey söz konusu değil, ortalama 30.000km sonra lastik hamuru aşırı sertleşiyor ve ıslak zeminde yalpalamalar başlıyor.
Michelin açık ara farkla bayağı iyi ilerliyor.
Aralık ayından beri 4 aracımda Michelin'e geçiş yaptım, diğer araçlarda da en kısa süre içerisinde Continental'leri atıp geçiş yapacağım.

Gereksiz yüksek değil kesinlikle daha iyi bir lastik.
İkisini de eşit zaman aralığında kullandım. İki lastik içinde ortalama 70.000km tecrübem var.
Primacy 4 ile 70.000km devirdiğim zaman lastik sertliğinde herhangi bir değişiklik olmadığını fark ettim. Efficent Grip için aynı şey söz konusu değil, ortalama 30.000km sonra lastik hamuru aşırı sertleşiyor ve ıslak zeminde yalpalamalar başlıyor.
Michelin açık ara farkla bayağı iyi ilerliyor.
Aralık ayından beri 4 aracımda Michelin'e geçiş yaptım, diğer araçlarda da en kısa süre içerisinde Continental'leri atıp geçiş yapacağım.
Tesekkur ederim hocam fikriniz icin, cok garip bir durum kagit uzerinde Efficentgrip performance 2 cok daha uzun omurlu duruyordu. Aslinda benim lastik ebatlarimda lider PremiumContact 6 diye dusunuyorum fakat biraz fazla konforsuz geliyor bana. Bridgestone Turanza T005 hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Tesekkur ederim hocam fikriniz icin, cok garip bir durum kagit uzerinde Efficentgrip performance 2 cok daha uzun omurlu duruyordu. Aslinda benim lastik ebatlarimda lider PremiumContact 6 diye dusunuyorum fakat biraz fazla konforsuz geliyor bana. Bridgestone Turanza T005 hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Bridgestone Turanza T005 fiyat performans hocam.
Ne rezil eder ne vezir eder.
Bana sorarsanız Continental yerine kesinlikle alınabilir.
Goodyear kağıt üzerinde daha iyi olabilir ama ülkemiz koşullarında kullanım ömrünü çabuk tüketiyor olabilir.

Bridgestone Turanza T005 fiyat performans hocam.
Ne rezil eder ne vezir eder.
Bana sorarsanız Continental yerine kesinlikle alınabilir.
Goodyear kağıt üzerinde daha iyi olabilir ama ülkemiz koşullarında kullanım ömrünü çabuk tüketiyor olabilir.
Tesekkur ederim hocam, yine Michelin de karar verecegim gibi, kis lastigi konusunda da sizin fikrinizi dikkate almistim Alpin 7 aldim ve cok memnunum. Jant boyutumda primacy 4 plus veya pilotsport serisi olsa daha iyi olurdu ama artik cogu lastik firmasi r15 janti biraz arka planda tutuyor, primacy 5 modelini de getirmedi diye biliyorum r15 icin. Pc6 da guzeldi fakat dedigim gibi aracimda biraz sert bir arac oldugu icin konfor konusunda eksikligi farkedilir derecedeydi, bir diger eksisi de zannedersem yanaklari hasar almaya cok musait.

@V. Scaletta Hocam kullandiginiz Efficentgrip Performance 2 Almanya uretimi mi yoksa Turkiye uretimi miydi?

Son düzenleme:
Hocam kullandiginiz Efficentgrip Performance 2 Almanya uretimi mi yoksa Turkiye uretimi miydi?
Almanya.
Fiat Egea aracımda fabrika çıkışlı bu lastik gelmişti. Lastik ortalama 45.000KM sonra kendini salmaya başladığı için tekrar aynısından almıştım, araştırmaya üşendim diye bilirim. Sonra satın aldığım bu lastikte ortalama bu süre gidince bunlarda bir sorun olduğunu düşünmeye başladım. Tabii bu satın alım sonrasında Hyundai Kona aracımız için de satın aldık. Sonra tamamen anladık ki bu lastik iyi değil.

Almanya.
Fiat Egea aracımda fabrika çıkışlı bu lastik gelmişti. Lastik ortalama 45.000KM sonra kendini salmaya başladığı için tekrar aynısından almıştım, araştırmaya üşendim diye bilirim. Sonra satın aldığım bu lastikte ortalama bu süre gidince bunlarda bir sorun olduğunu düşünmeye başladım. Tabii bu satın alım sonrasında Hyundai Kona aracımız için de satın aldık. Sonra tamamen anladık ki bu lastik iyi değil.
Tamamdir hocam, tesekkur ederim bilgi icin.

Hem Michelin ve hem Goodyear 5'er sene ortalama 60.000 km civarı kullanmış biri olarak İzmir hava şartlarında eşit olduklarını söyleyebilirim. İzmir sıcağında iki lastik de 3.senelerinde sertleşmeye başlıyor ama yol tutuş ve fren açısından sorun yaşatmıyor. Hatta Goodyear efficent grip ile ıslak havada kısa mesafede ışıklarda durabildiğimde arkadakinin temas ettiğini örnek olarak vereyim. Araç Civic fd6.

Hem Michelin ve hem Goodyear 5'er sene ortalama 60.000 km civarı kullanmış biri olarak İzmir hava şartlarında eşit olduklarını söyleyebilirim. İzmir sıcağında iki lastik de 3.senelerinde sertleşmeye başlıyor ama yol tutuş ve fren açısından sorun yaşatmıyor. Hatta Goodyear efficent grip ile ıslak havada kısa mesafede ışıklarda durabildiğimde arkadakinin temas ettiğini örnek olarak vereyim. Araç Civic fd6.
Hocam test sonuclari da oyle gosteriyor fakat kafam hala biraz premiumcontact 6'da kalmadi degil, ne kadar konforsuz da olsa guvenlik konusundan ciddi artisi var.

Conti premium contact yorumları genelde olumlu ama kullanmadığım için bir yorumda bulunamam. Hankook Ventus Prime hakkında da güzel yorumlar okuyorum. Ben conti eco contact kullandım, yanından bile geçmeyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı