Google Chrome ''Chromesearch.info'' Kaldırma

Mspinkings

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Chromesearch.info diye bir web sayfası yüklendi bilgisayar, hiçbir türlü kaldıramıyorum. Ne yapmam gerek bu web sayfasından kurtulmak için ?

Son çare format işe yarar mı ?

Virüs sanırsam bu. Eğer ki kaybedecek dosyan yok ise (iş olur özel olur vs.) formatla. Kaybedecek dosyan var ise bir virüs programı ile o dosyaları tarat, eğer virüs onlara bulaşmadıysa onları temiz bir flash diske aktar. Sonra format. Benim de başıma geldi format tek çarem oldu. İyi geceler :)

Chrome başlangıç sayfası olarak mı geliyor o site yani ?
Chrome resetlediniz mi ? Resetlediğiniz halde düzelmediyse Chrome'u silin, application data klasöründen chrome'un bütün dosyalarını silin, özellikle application data kısmında ki chrome dosyaları chrome'u silseniz bile gitmeyebiliyor, bunları elle silin ve chrome'u baştan yükleyin. Buna rağmen düzelmezse malwarebytes adwcleaner ve anti malware yükleyip tarama yapın.

Program yükleyip denedim, olmadı chrome sildim ve sıfırladım hiç gelişme yok. Galiba format olacak, daha yeni atmıştım.

Format kültürün bırakın arkadaşlar. Bunlar basit zararlılar. Format herşeyin çaresi de değildir.
Junkware Removal Tool artık yazılımcısı tarafından artık desteklenmiyor. Sadece Adwcleaner güncelleniyor.

Sırası ile;
Adwcleaner
MalwareBytes
Eset Online scanner

Bu taramaları yapın ve bulunan zararlıları silin. Tarayıcınızı da resetleyin.
Web tarayıcının varsayılan ana sayfasını,arama sağlayıcısını,uzantı veya eklentilerinizi kontrol etmeniz yeterlidir.

Format bazen gerçekten son çare oluyor, benim de başıma benzer bir durum gelmişti geçen sene, yukarıda yazılanlar ve cok daha fazlasını yapmama rağmen kurtulamamıştım chrome virüsünden, hatta murat058 bile olaya el atmasına rağmen sorun çözülmemişti. Antimalware, kaspersky, eset, anti adware, anti rootkit,spyware ve adlarını hatırlayamadığım 2-3 güvenlik yazılımı daha, hiç biri çözüm olmamıştı. Format atarak kurtulmuştum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı