Google Chrome'a geçilir mi?

Şu an Brave kullanıyorum ancak biraz sıkıldım. Değişiklik yapmak istiyorum. Açık olan sekmelerim ve eklentilerim bu şekilde:


Ve RAM kullanımı:


Eğer bu Google Chrome'a geçtiğimde değişmeyecekse birazcık alışmak istiyorum Chrome'a. Yeni arayüz ile kullanırken RAM fark yaratır mı? Yeni arayüzü devre dışı bıraktıktan sonra değişim olur mu? Olursa ne kadar olur, yeni arayüz olmadan kullanırken Brave'den yüksek RAM kullanır mı?

1-2 yıldır Opera GX kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim bence içlerinden en kullanışlısı.
 
1-2 yıldır Opera GX kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim bence içlerinden en kullanışlısı.

Hayatımda gördüğüm en kötü tarayıcı olabilir. CPU RAM kısıtlama özelliği falan hikaye. CPU/RAM kısıtlayınca tarayıcı adam akıllı çalışmıyor zaten ne anladım ben bu işten?
 
Hayatımda gördüğüm en kötü tarayıcı olabilir. CPU RAM kısıtlama özelliği falan hikaye. CPU/RAM kısıtlayınca tarayıcı adamakıllı çalışmıyor zaten ne anladım ben bu işten?

Vallahi CPU sıkıntılıysa bende değişebilirim hocam ama RAM konusunda sıkıntı yok benim için sizce değişmeli miyim?
 
Hepsi aynı altyapıyı kullandığı için hepsi benzer RAM'i kullanır ancak Brave'nin fazla kullanmasının sebebi gömülü gizlilik eklentileri. Eklentilerinin alternatiflerini (örneğin uBlock+Privacy Badger) herhangi chromeium bir tarayacıya eklerseniz yine benzer bir RAM kullanımı görürsünüz.
 
Vivaldi geçebilirsiniz hocam. Chrome geçeceksiniz de direkt Chrome geçmeyin. Onun yerine Chromium'ya da ungoogled Chrome geçin.

Hocam Vivaldi şu an çok gözümün önünde duruyor, sanırım deneyeceğim. Bu arada, direkt Chrome'a geçmemi önermemenizin sebebi nedir hocam? Ungoogled geçmeyeceğim bu arada çünkü Google servislerini aktif bir şekilde kullanıyorum.

Google Chrome'a geçtim, sekmeler ve eklentilerim:


Ve RAM kullanımı:


Ayrıca Brave çok fazla CPU yiyordu, şu an Chrome hem daha az CPU ve RAM yiyor, hem de daha hızlı çalışıyor. Geçtiğim için mutluyum :)

@Rona hocam 1 hafta boyunca kullanayım, ardından Vivaldi deneyip geri dönüş yaparım.
 
Son düzenleme:
Chrome aşırı iyileştirilmiş durumda. Edge ve Opera'dan sonra en az kaynak kullanan tarayıcı bence. Brave de iyi ama aşırı kaynak tüketiyor. Chrome'a geçilir hatta geçtiğinde bayağı nefes de alır sistemin.
 

Geri
Yukarı