Chrome gayet hızlı ve stabil sanırım sizin sisteminiz de sorun var.
Microsoft Edge'yi öneririm ilk başta bir tık değişik gelebilir ama aslında çok benziyorlar ve çok daha güzel ve hızlı.
Chrome gayet hızlı ve stabil sanırım sizin sisteminiz de sorun var.
Birkaç özelleştirme yaptım. Chrome://flags/ üzerinden de denemeler gerçekleştirdim ancak Chrome halen hantal. Başka tarayıcıda da rahat edemiyorum. Chromium'u da beğenmedim. Ne yapmamı önerirsiniz?
Bağlantıda önerdiğim ayarlarla kullanabilirsiniz. Özellikle reklam engelleyiciler sitelerin açılış hızını artıracaktır. Önerdiğim ayarlar güvenliği de artırma odaklı olduğundan kesinlikle yapmanızı öneririm.
Rehber: Chrome Tavsiye Ettiğim Ayarlar ve Uzantılar
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında...www.technopat.net
Chromium, Chrome'un canary sürümü ile aynı sadece 2-3 Google hizmeti yok. Canary sürümü Chrome'un günlük güncelleme gelen kararsız sürümü. Yani önemli bir işin esnasında tarayıcının çökmesi, veri kaybı yaşaması gibi şeyler yaşanabilir. Bu yüzden günlük kullanım için uygun değildir. Daha çok geliştiriciler kullansın diye herkese açık sunulur. O yüzden Chromium önermiyorum. Ayrıca %100 hız artışı gibi bir şey imkansız.
Bağlantıda önerdiğim ayarlarla kullanabilirsiniz. Özellikle reklam engelleyiciler sitelerin açılış hızını artıracaktır. Önerdiğim ayarlar güvenliği de artırma odaklı olduğundan kesinlikle yapmanızı öneririm.
Rehber: Chrome Tavsiye Ettiğim Ayarlar ve Uzantılar
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında...www.technopat.net
Chromium, Chrome'un canary sürümü ile aynı sadece 2-3 Google hizmeti yok. Canary sürümü Chrome'un günlük güncelleme gelen kararsız sürümü. Yani önemli bir işin esnasında tarayıcının çökmesi, veri kaybı yaşaması gibi şeyler yaşanabilir. Bu yüzden günlük kullanım için uygun değildir. Daha çok geliştiriciler kullansın diye herkese açık sunulur. O yüzden Chromium önermiyorum. Ayrıca %100 hız artışı gibi bir şey imkansız.
Linux geçmek daha mantıklı olacaktır. Ya da gizlilik uygulamaları ile cihazdan çoğu şeyi kaldırıp kullanabilirsiniz. Microsoft Store, Edge gibi şeylerin çoğunda sorun yaşarsınız.
Privatezilla'yı denemiştim. Kesinlikle geriye alınca bazı ayarları düzeltemiyorsunuz. O yüzden Windows ile yüklü gelen ve kaldırılmayan Store uygulamaları kaldırırken kullanabilirsiniz. Diğer uygulamaları da indirip göz atabilirsiniz.
Ayrıca bağlantıda önerdiğim ince ayarları yapabilirsiniz.
Windows tek başına 5 GB RAM yiyor
8 GB RAM'lik bilgisayarım en küçük bir şeyde bile bağırıyordu. Görev yöenticisinde Windows 10'un 4 GB RAM kullandığı ortaya çıktı. Normali 1, 5-2 arası olması gerekmez mi? Anormalse de çözümü var mı?www.technopat.net
Hizmetler konusunda pek bilgim yok. Bağlantıda bazı öneriler vardı göz atabilirsiniz. Konu bayağı eski belki yabancı kaynakları da kontrol edebilirsiniz. Bu konularda benden daha meraklısınız, bir şeyler bulursunuz elbet.
![]()
Hangi Windows 10 Hizmetlerini Güvenle Kapatabilirsiniz?
Windows 10'da işinize yaramayacak ve kapatılması güvenli olan hizmetleri hazırladığımız rehberimizde bulabilirsiniz. Windows işletim sisteminde arkawww.technopat.net
Linux'a alışsanız sizin açınızdan daha iyi olur. Linux, Windows 10'a göre çok hafif kalıyor. Yukarıdaki hizmetler, harici uygulamalar ile kapatılan işlemler vb. rağmen daha az kaynak tüketiyor. Elbette Linux'un eski sistemlerde en büyük sorunu sürücü tarafında. İş gören bir sürücü sağlıyorsa kullanılabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.