Google çok fazla RAM ve GPU tüketiyor

ahududu bey

Hectopat
Google'da sadece bir adet sekme açık. O da YouTube yine de bu denli RAM ve GPU harcıyor. Bu normal mi nasıl düzeltebilirim bu durumu?

1619576299046.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
garip bir şekilde bazı kişilerde yavaşken bazı kullanıcılarda da hızlı, Şu anki hızı bana gayet yeterli geliyor. Aynısı RAM kullanımında da geçerli bazı kullanıcılarda yüksek RAM kullanırken bende biraz daha ideal kullanımı var. Edge hiç kullanmadım, önerinizle bir deneyeceğim, kullandıklarım arasından da arkadaşa önerimi yukarıda verdim. Firefox candır :).

Firefox güzeldir. Ama o da biraz ağırdır. Ben de Firefox da var ama çok kullanmıyorum. Kaynak tüketimi fazla.

1619593862931.png

Bana kalırsa Edge kullanın, şahsen Chrome'dan nefret ederim çünkü eski Celeron Laptop'umda çok kasıyordu ama Edge onun kadar ağır değildi. Oyum her zaman Edge'den yana. Sistem kullanımı da şöyle:

Hocam sizde neden bu kadar çok kaynak kullanıyor? Ve şu an güncelleme var. Sanırım yapmamışsınız.

1619594031171.png

1619594057416.png

Google'da sadece bir adet sekme açık. O da YouTube yine de bu denli RAM ve GPU harcıyor. Bu normal mi nasıl düzeltebilirim bu durumu?

Eki Görüntüle 995880

Bu eklentiyi deneyebilirsiniz. YouTube'u H264 codec ine zorladığı için daha az güç tüketecek ve gözle görülür bir fark olacaktır.

Edit: Tarayıcı değiştirmeyi düşünüyorsanız Chromium tabanlı Microsoft Edge'yi önerebilirim.

Bu eklentiyi deneyebilirsiniz. YouTube'u H264 codec ine zorladığı için daha az güç tüketecek ve gözle görülür bir fark olacaktır.

Edit: Tarayıcı değiştirmeyi düşünüyorsanız Chromium tabanlı Microsoft Edge'yi önerebilirim.

Opera GX öneren akıllı arkadaşlarım bir sabitleyin RAM kullanımını sabitleniyormuymuş bir bakın sonra gelip Opera GX GeÇ çOk İyİ tArAyIcI diye konulara yazın.

Artı -1 Eksi
Opera GX öneren akıllı arkadaşlarım bir sabitleyin RAM kullanımını sabitleniyormuymuş bir bakın sonra gelip Opera GX GeÇ çOk İyİ tArAyIcI diye konulara yazın.

Hocam bu arada Opera Chromium tabanını geç güncelliyormuş. Yani Edge ve Chrome 90 sürümdeyken (hepsinin aynı sürümde olması gerek) Opera 79 sürümde.

Artı -1 Eksi
Ama ben yakında(21H1 çıkınca ve mayıs ayının başında çıkacak) format atacağım için son kez Opera'yı neler değişmiş diye bakmak için indiriyorum.

Artı -1 Eksi
Edge kullanmanı tavsiye ederim , şahsen kendi masaüstü bilgisayarımda (i5 9400f ve 8 gb ram , ramın mhzsi düşükte değil) kullandığımda ram kısıtlaması diye bir şey var ona basınca kasmalar oluyor kaldırınca ram kullanımı diğerleri gibi artıyor . Kasamı sattım ve leptopdan devam ediyorum windows 10 home kurulu nedeni ise homeda proya göre daha az hizmet olduğundan ram kullanımındada gözle görülür derecede azalış oluyor.Edge kullanıyorum ve memnunum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı