Google Gemini Türkçe kullanılmıyor

Türkçe sorular sormaya devam edin. İngilizce cevap veriyorsa Türkçe cevap vermesini söyleyin. Yapay zekaya Türkçe dili kullanabildiğini hatırlatın. İngilizce yazarak, Türkçe dilini kullanabilip kullanamadığını sorun. Evet cevabını verirse Türkçe bir soru sorduktan sonra normale dönecektir. Normale dönmüyorsa "Az önce Türkçe bildiğini söyledin." cevabını verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam bende boyle bir sorun yok Gemini'yi Play Store'den mi indirdiniz yoksa Google'dan mı Türkçe yi 2'ye İngilizce yi 1'e alın güncel mi bir de.

Evet playden indirdim. Güncel olduğunu nereden anlayacağım?

Türkçe sorular sormaya devam edin. İngilizce cevap veriyorsa Türkçe cevap vermesini söyleyin. Yapay zekaya Türkçe dili kullanabildiğini hatırlatın. İngilizce yazarak, Türkçe dilini kullanabilip kullanamadığını sorun. Evet cevabını verirse Türkçe bir soru sorduktan sonra normale dönecektir. Normale dönmüyorsa "az önce Türkçe bildiğini söyledin." cevabını verebilirsiniz.

Gene olmuyor Google'dan şikayet edebileceğim yer bulamıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240629_200053_Google.jpg
    Screenshot_20240629_200053_Google.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet playden indirdim. Güncel olduğunu nereden anlayacağım?

Gene olmuyor Google'dan şikayet edebileceğim yer bulamıyorum.

Bunun nedeni Gemini'ın ilk çıktığı zamanlarda (o zaman adı Bard idi) atanan ve Türkçe kullanımını engelleyen bir veri ataması. İlk çıktığı zamanlarda onunla Türkçe konuşmaya çalıştığımda bu cevabın İngilizce halini veriyordu. Hala o veri atamasından eserler kalabiliyor ve bazen Türkçe sohbetleri engelleyebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı