Google hesabım çalındı

Hesabı geri alma gibi bir umudum kalmadı. Sizin dediğiniz gibi siber suçlara başvuru yapacağım en azından belki kaynağı öğrenebiliriz. Bu tarz olaylardan korunmak için hem mobil hem de masaüstünde kullanabileceğim hangi Anti-Virüs programlarını önerirsiniz? Aynı zamanda bir tane de VPN ihtiyacım var onun içinde bir öneriniz varsa çok sevinirim.
Vpn olarak Warp kullabilirsin (telefon ve bilgisayar için 9,90 TL) AV olarak Eset (PC için) Telefon olarak Kaspersky yıllık 49 TL. Ayrıca APK kurmayın ne olursa olsun şifrelenmiş olabilir ve AV'ler bulamaz. Başka bir şey yok. Savcılığa gitmekten başka bir şey kalmıyor. Sonuçlanması çok zor ve epey uzun sürer. Bu arada bilgileriniz dark web'de satılır veya paylaşılır. Tüm parolaları değiştirin. PC'yi KVRT ile tartın ilk önce tabii. Telefonunuzu satın derim. Yeni android 12 cihaz alın. Ve Linux kullanın derim proton ile Steam oyunlarının çoğu çalışıyor. Bilmediğiniz ve açık kaynak olamayan programlara root yetkisini vermeyin. Bilinçli olun.

Koskoca Google şirketinin adam gibi ulaşabileceğimiz bir yeri yok, sistemi tamamen robotlaştırılma üstüne kurmuşlar. Bu yüzden iletişime geçemezsiniz robot yöntemler dışın da (Kurtarma vs.). Benim de aynı şekilde hesabım çalındı fakat geri almaya uğraşmadım önemli veriler olduğu halde. Sıfırdan yeni bir mail hesabı açıp oradan devam edin.

Koskoca Google şirketinin adam gibi ulaşabileceğimiz bir yeri yok, sistemi tamamen robotlaştırılma üstüne kurmuşlar. Bu yüzden iletişime geçemezsiniz robot yöntemler dışın da (kurtarma vs.). Benim de aynı şekilde hesabım çalındı fakat geri almaya uğraşmadım önemli veriler olduğu halde. Sıfırdan yeni bir mail hesabı açıp oradan devam edin.

Zaten orijinal sayfadada yeni mail hesabı açmayı da vermişler çözümler arasında onlarda uğraşmıyor.

VPN olarak warp kullabilirsin (telefon ve bilgisayar için 9,90 TL) av olarak ESET (PC için) telefon olarak Kaspersky yıllık 49 TL. Ayrıca APK kurmayın ne olursa olsun şifrelenmiş olabilir ve Av'ler bulamaz. Başka bir şey yok. Savcılığa gitmekten başka bir şey kalmıyor. Sonuçlanması çok zor ve epey uzun sürer. Bu arada bilgileriniz Dark Web'de satılır veya paylaşılır. Tüm parolaları değiştirin. PC'yi KVRT ile tartın ilk önce tabii. Telefonunuzu satın derim. Yeni Android 12 cihaz alın. Ve Linux kullanın derim proton ile Steam oyunlarının çoğu çalışıyor. Bilmediğiniz ve açık kaynak olamayan programlara root yetkisini vermeyin. Bilinçli olun.

Şüphelendiğim iki durum var. Birincisi ve en muhtemel olanı olay gerçekleşmeden yalnızca 1 saat kadar önce maalesef bir crackli oyun indirmiştim. Diğer muhtemel olay ise yaklaşık 3-4 hafta kadar önce telefonuma bir APK indirmiştim ama sonrasında sildim. Bu ikisinden şüpheleniyorum. Bu iki şey bu durumları gerçekleştirebilmek için yeterli bilmiyorum. Siz daha yetkinsiniz bu konuda. Direkt bütün banka hesaplarımı dondurdum zaten gidip kart numaralarını vs. her şeyi sıfırdan açtıracağım. Çünkü g-pay, YouTube Premium vs. kullanıyordum. Tüm hesaplarımın parolasını ve mail adreslerini değiştiriyorum. Bütün hesaplarımı Outlook'a aktarıyorum. Bundan sonra Microsoft ekosistemi içerisinde yaşayacağım. Android telefonumu satıp iOS telefona geçmeyi düşünüyorum.

Koskoca Google şirketinin adam gibi ulaşabileceğimiz bir yeri yok, sistemi tamamen robotlaştırılma üstüne kurmuşlar. Bu yüzden iletişime geçemezsiniz robot yöntemler dışın da (kurtarma vs.). Benim de aynı şekilde hesabım çalındı fakat geri almaya uğraşmadım önemli veriler olduğu halde. Sıfırdan yeni bir mail hesabı açıp oradan devam edin.

Kesinlikle hocam başıma gelene kadar böyle bir şey olduğunu tahmin dahi edemezdim.

Kesinlikle hocam başıma gelene kadar böyle bir şey olduğunu tahmin dahi edemezdim.

Yani bundan şöyle bir şey çıkarıyoruz ki bilinçli olmalıyız, Google tüm sorumluluğu bizim üstümüze bıraktığı için hesabınıza bir şey olursa sorumlusu biz değil, sizsiniz diyor. Telefonunuza veya kullandığınız herhangi bir aygıta crack/apk ne olursa olsun yüklemeyin. Eğer yüklerseniz de bilinmiş, tanınmış yerlerden yükleyin fakat bunu da önermiyorum en iyisi hiç indirmemek. Her neyse olan olmuş artık kullandığınız aygıtları en küçük önlem olarak bir Anti-Virüs kullanarak taratın.

Yani bundan şöyle bir şey çıkarıyoruz ki bilinçli olmalıyız, Google tüm sorumluluğu bizim üstümüze bıraktığı için hesabınıza bir şey olursa sorumlusu biz değil, sizsiniz diyor. Telefonunuza veya kullandığınız herhangi bir aygıta crack/apk ne olursa olsun yüklemeyin. Eğer yüklerseniz de bilinmiş, tanınmış yerlerden yükleyin fakat bunu da önermiyorum en iyisi hiç indirmemek. Her neyse olan olmuş artık kullandığınız aygıtları en küçük önlem olarak bir Anti-Virüs kullanarak taratın.

Çıkarımlara ek olarak şunu da ekleyeyim: 2 aşamalı doğrulama, 3 aşamalı doğrulama, 5 aşamalı doğrulama vs. vs. Aklınıza ne gelirse artık çok güvenilecek önlemler değil. Hangi önlem olursa olsun sorumluluk her zaman son kullanıcıda.

Gerçekten komiksiniz yarrabi yarasulallah önceki yorumda Gmail hesap kurtarma linki attım oradan rahatça kurtarın.

Şüphelendiğim iki durum var. Birincisi ve en muhtemel olanı olay gerçekleşmeden yalnızca 1 saat kadar önce maalesef bir crackli oyun indirmiştim. Diğer muhtemel olay ise yaklaşık 3-4 hafta kadar önce telefonuma bir APK indirmiştim ama sonrasında sildim. Bu ikisinden şüpheleniyorum. Bu iki şey bu durumları gerçekleştirebilmek için yeterli bilmiyorum. Siz daha yetkinsiniz bu konuda. Direkt bütün banka hesaplarımı dondurdum zaten gidip kart numaralarını vs. her şeyi sıfırdan açtıracağım. Çünkü g-pay, YouTube Premium vs. kullanıyordum. Tüm hesaplarımın parolasını ve mail adreslerini değiştiriyorum. Bütün hesaplarımı Outlook'a aktarıyorum. Bundan sonra Microsoft ekosistemi içerisinde yaşayacağım. Android telefonumu satıp iOS telefona geçmeyi düşünüyorum.

Muhtemelen korsan APK oyundan telefonunuza erişen bir RAT virüsü yerleştirdiler.

Gerçekten komiksiniz yarrabi yarasulallah önceki yorumda Gmail hesap kurtarma linki attım oradan rahatça kurtarın.

Telefon numarası ve Mail adresi değiştiği için hesabı geri alamazsın. Kurtarman için öncelikle hesabını doğrulaman gerekiyor. Doğrulama içinse ya telefon numarası ya da kurtarma mail adresi gerekli. Bunlar da konu sahibin de değiştiği için hesabını kurtaramaz. Ben boşuna yazmadım oraya robot yöntemler dışında hesabınızı kurtaramazsınız diye.

Telefon numarası ve mail adresi değiştiği için hesabı geri alamazsın. Kurtarman için öncelikle hesabını doğrulaman gerekiyor. Doğrulama içinse ya telefon numarası ya da kurtarma mail adresi gerekli. Bunlar da konu sahibin de değiştiği için hesabını kurtaramaz. Ben boşuna yazmadım oraya robot yöntemler dışında hesabınızı kurtaramazsınız diye.

Anladım teşekkürler konu sahibinin telefonuna RAT virüsü girmişti başka APK'li oyundan konu sahibine şimdiden çok geçmiş olsun.

O linki dün geceden beri deniyorum. Google'ın doğrulama kodu göndereyim dediği telefon numarası benim numaram değil. Başka seçenekleri göster dediğimde ise bir mail adresi gösteriyor kurtarma maili olarak ancak o mail de bana ait olan bir mail değil. Dolayısıyla hesabımı kurtarmam imkansız.

Evet arkadaşlar YouTube kanalıma 10 dakika önce yapılan yükleme ile saldırının nereden geldiği belli olmuş oldu. Burada söylemem yasak mı değil mi bilmiyorum ancak GitHub üzerinden indirmiş olduğum bir plugin yüzünden patlamışım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı