Google Keyboard kelime önerileri iyice sapıttı

Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Sürpriz yumurta gibi olmadık öneriler yapıyor. Önerdiği şeyi yazmıyorum bile, nereden çıkartıp önertiyorsa. Daha dün Sosyal'de birine küfür etmişim yanlışlıkla bu otomatik düzeltmeden dolayı. Fark ettikten sonra klavyenin otomatiğini kapattım. Hala arada abuk subuk öneriler sunuyor. Bu öneri kısmını da Google boş kalmasın diye doldurtuyor gibi.

Screenshot_2023-08-05-02-37-07-546_com.whatsapp-edit.jpg

Klavye değiştirmemle sonuçlanacak bir olay gibi duruyor. Sizde de böyle mi yoksa bunun atarı bir bana mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürpriz yumurta gibi olmadık öneriler yapıyor. Önerdiği şeyi yazmıyorum bile, nereden çıkartıp önertiyorsa. Daha dün Sosyal'de birine küfür etmişim yanlışlıkla bu otomatik düzeltmeden dolayı. Fark ettikten sonra klavyenin otomatiğini kapattım. Hala arada abuk subuk öneriler sunuyor. Bu öneri kısmını da Google boş kalmasın diye doldurtuyor gibi.

Klavye değiştirmemle sonuçlanacak bir olay gibi duruyor. Sizde de böyle mi yoksa bunun atarı bir bana mı?
Yok, bende de oluyor o. Üstüne basılı tutup çöpe sürükleyince daha gelmiyor.

Yok, bende de oluyor o. Üstüne basılı tutup çöpe sürükleyince daha gelmiyor.

Hocam bence çöpe sürükleyince daha farklı varyantları geliyor, bende işe yaramadı en azından.

Otomatik düzeltmeyi kapatırsanız iş çözülebilir. Telefonu köküne kadar araştıran bir tanıdığınız falan varsa direkt öneri bandını kapatın.

Alternatif bir şey daha var. Sözlük kısmına "por" kısaltmasıyla aklınıza gelen ilk şey dışında çoğu şeyi ekleyerek (portakal, portal vb.) Bir nebze olsun engelleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam onu siz yapmışsınız muhtemelen. Çok kullanınca Gboard'a çıkıyor :D

Şöyle bir şey de var, Google arama sonuçlarından yola çıkarak Türkiye'de en çok kullanılan kelimeler de öneriliyor.

Türkiye demek ki sapıkmış :( @Nizel G hocam lazjedi hocamın dediği gibi ortalamalara bağlı veriyorlar onları. Gboard değil millet sapıtmış yani.

Annemin telefonda uğraşırken cıkmıstı bir afallamıstım demek ki onunla alakalı değilmiş(!)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı