Google kullanılarak bulunabilecek çözümler için konu açılması

Konu başlığında bahsettiğim durumların fazlalığının sebebi nedir?

Genelde yeni kullanıcılarda görüyorum ben de. Çok basit şeyleri soranlar oluyor. Özellikle "şunun bunun TR yaması var mı?" diye. Bir iki kelime yaz da buluver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan konuya göre değişir mesela tek cevaplı ve nihai çözümü olan sorunlar/sorular haricinde güvenli ve güvensiz çözümlerin fazlaca olduğu durumlarda fikir almak ve o fikre karşıt olarak sunulacak fikirleri değerlendirmek amacıyla açıldığı da olabilir, bence.

Konudan konuya göre değişir mesela tek cevaplı ve nihai çözümü olan sorunlar/sorular haricinde güvenli ve güvensiz çözümlerin fazlaca olduğu durumlarda fikir almak ve o fikre karşıt olarak sunulacak fikirleri değerlendirmek amacıyla açıldığı da olabilir, bence.

Komplike konular için böyle bir soru sorma taraftarı değilim. Fakat sorulan soruların cevapları için, Google'ı kullandığımda yine Technopat'tan çözüme ulastığım pek çok durum mevcut ki internet bir okyanus sonuçta.

Bunun neden yapıldığı hakkında pek bir fikrim yok ama yeni kullanıcıların Sosyal'e alışmak amacıyla açtığı konular olduğunu düşünüyorum.
Şahsen, ben bir durumun/problemin çözümünü bulana kadar araştırmaktan vazgeçmem, ki olur da araştırmalarım sonuç vermezse konusunu ancak o zaman açıyorum.

Komplike konular için böyle bir soru sorma taraftarı değilim. Fakat sorulan soruların cevapları için, Google'ı kullandığımda yine Technopat'tan çözüme ulastığım pek çok durum mevcut ki internet bir okyanus sonuçta.
Özellikle boy konuları... Ardı arkası kesilmiyor, 1000 tane konu açılmış olsa, 1001. konuyu da mutlaka gelip açar birisi, hiç şüphesiz. Neden açarlar, neden diğer konulara göz atmazlar hiçbir fikrim yok.

Kesinlikle katılıyorum. Sorun açılması değil aslında, açılsın ama yüzlerce kez değil. Windows 10 Home vs Pro farkını soran arkadaşa yüz tane açılmış konu gösterebilirim. Neden tekrardan açılsın ki? Kaldı ki internette Technopat harici çok detaylı bilgi veren internet siteleri de mevcut. Hem moderasyona yük oluyor hem de konu kirliliğine.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı