Google Play'deki oyunların hangi yazılım dili yapıldığı nasıl öğrenilir?

Quaso00

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2020
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi bir sorunum var. Android için oyun geliştirmek istiyorum ve bir türlü hangi yazılımın ve programın benim için uygun olduğunu bir türlü bulamadım. Yapacağım oyun türü de aşağıda linklerini bırakacağım oyunlar gibi olacak. Google Play'de yayınlanmış oyunların hangi yazılım dilinde yapıldığını gösteren bir site var mıdır? Yoksa da aşağıda linklerini bıraktığım oyunlar hangi yazılım dili ile yazılmış söyleyebilecek arkadaşlar var mı?


İlk başlarda Unity üzerinden C# diliyle birlikte Android platformu için oyun yapacaktım fakat sağda solda sürekli işte C++ kullan, Java ile yapılması gerekir, C# uygun değil diye çok yanıltıcı yazılar buldum. Bu işlerden anlayan ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yüksek grafik istemeyen oyun türünü seçtiğiniz için Unity idealdir. Hem öğrenmesi kolay hem de C# gibi çok geniş bir dil ile çalışmaktadır.

Yalnız ileride büyük oyun şirketlerine katılacağım ve yüksek grafikli oyunlar yapmak istiyorum diyorsanız yavaştan C++ ve Unreal Engine yoluna gitmenizi öneririm.

Bunun dışında bana sorarsanız, C# öğrenip Unity'e başlayın. İlk başta 2D uygulamalar geliştirip çok güzel işler başarabilirsiniz, Unity de hafife alınacak bir motor değil.

Bu arada Java ile yapılması gerekir diyenler saçmalamış, Java ile Android Studio üzerinden normal uygulamalar geliştirebilirsiniz. Tabii oyun yapmak için de kütüphaneler mevcut fakat tavsiye edilmiyor. Zaten Java ile C# çok benzer diller.

Böyle basit oyunlar için Unreal Engine çok ağır olur.
 
Son düzenleme:
Hocam son olarak sorum şu, Unity assets Store dışında önerebileceğiniz mobil oyunlar için assetler paylaşılan ücretli-ücretsiz site(ler) önerebilir misiniz?

Yanıtınız için de çok teşekkür ederim. 😇
 
Hocam son olarak sorum şu, Unity assets Store dışında önerebileceğiniz mobil oyunlar için assetler paylaşılan ücretli-ücretsiz site(ler) önerebilir misiniz?

Yanıtınız için de çok teşekkür ederim. 😇

Bu site güzel gibi.
 
Oyunun .apk dosyasını apk indirme sitelerinden birinden indirip zip programı ile açıp direkt içinde veya alt zip dosyalarının içinde "lib" klasöründe "libgdx.so", "libunity.so" gibi dosyaları göreceksiniz. Bu dosya isimlerinden oyunun hangi oyun motoru ile yapıldığını öğrenebilirsiniz.
 
Bu tür oyunlar Hyper Casual olarak geçiyor ve Genel olarak Unity ile yapılıyor. Sen dinleme onları C# ve Unity ile devam et.
 

Geri
Yukarı