Google Tensor G4 Geekbench’te Görüldü

Tasarım olarak rakiplerinden farklılar ve Çinliler gibi dev kamera havuzu, saçma salak yazilar koymadan güzeller ama kamera performansı olarak da gerideler biraz. Yine de sırf sade Google arayüzü için bile alınır, sonuçta üst segment.
Arayüz stabil ama çok garip geliyor bana. OneUI mesela bana göre iOS dahil tasarım olarak hepsini yer geçer. Çok sade duruyor saf Android.

O da güzel mesela. Evet One UI tasarım olarak güzel ama Samsung'un arkaplanda çalışan bir sürü uygulaması var. Elbette Pixel'de yok demiyorum ama daha hafif. Yine de doğrusunuz, garip geliyor insana.
Yani iOS gibi biraz daha özenebilirler sanki. Eskiyi anımsatıyor. OneUI arkada çok uygulama çalışsa bile yine stabil bir sistem saf Android kadar olmasa da. En azından dolu ve güzel görünen bir arayüz.

Pixel cihazlar son derece iyi zaten Apple, Huawei ve Samsung kadar olmasa da çok başarılı, özellik kamera arayüzünü de çok iyi yapıyorlar. Arayüzleri de çok stabil. Herkes safkan Android sevmiyor ben şahsen hiç hoşlanmam mesela. Keşke ülkemize uygun fiyatlı olarak gelseydi ama gelemiyor marka algısı yüzünden de piyasaya bir daha girmek istemiyor adamlar.

Kullandığınız markaları da amansızca savunmanın bir mantığı yok. Tensor işlemcisi yetiyor diye kimse bizden eleştiri yapmamamızı beklemesin. Zaten Tensor modellerinde Samsung'un parmağı var, biz Exynos işlemcilere laf söylüyoruz. Exynos 990 modeli dışındaki diğer Exynos modelleri de dönemine göre yetiyordu ama eleştirecek kısımları oluyordu gerek performans, ısı ve güç tüketimi açısından. Aynı şeyler G1, G2, G3 modelleri içinde geçerli.

Aksine kamera konusunda Pixel cihazlar öncü. :) Yanlışınız var.
Öncü diyemeyiz. Pixel 8 Pro ile 15 Pro Max'in karşılaştırma videosunu izledim mesela. Gün ışığında Pixel daha iyi, daha doğru renkli ve daha ayrıntılı gözüküyor ama düşük ışıkta iPhone daha iyi. Videoda da iPhone'un biraz daha iyi oldugunu söyleyebilirim ama ikisi de iyi iş çıkarmış. Sonuç olarak eşit diyebiliriz, tıpkı S24 Ultra 15 Pro Max'le eşit kalıyorsa Pixel'i de eşit sayabiliriz. Hepsinin birbirinden iyi olduğu noktalar var.

Öncü diyemeyiz. Pixel 8 Pro ile 15 Pro Max'in karşılaştırma videosunu izledim mesela. Gün ışığında Pixel daha iyi, daha doğru renkli ve daha ayrıntılı gözüküyor ama düşük ışıkta iPhone daha iyi. Videoda da iPhone'un biraz daha iyi oldugunu söyleyebilirim ama ikisi de iyi iş çıkarmış. Sonuç olarak eşit diyebiliriz, tıpkı S24 Ultra 15 Pro Max'le eşit kalıyorsa Pixel'i de eşit sayabiliriz. Hepsinin birbirinden iyi olduğu noktalar var.
Garip olan Samsung ve Apple kamera tasarımlarını dev gibi yapıyor. Pixel diğerlerine nazaran küçük ve daha hoş duruyor.

Pixel diğerlerine nazaran küçük ve daha hoş duruyor.
Digerlerine göre öyle ama onun da çok küçüj olduğunu söyleyemeyiz.
Apple kamera tasarımlarını dev gibi yapıyor.
11 Pro Max'ten bu yana aynı tasarımı kullanıyorlar, fark olması için mecburen büyütüyorlar. 15 Pro Max'in kamerası da aslında çok büyük değil, yani kaba durmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı