Google, Veri Çalan Chrome Reklam Engelleyicileri Mağazadan Kaldırdı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.914
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
chrome reklam engelleyici

Google, iki reklam engelleyici uzantıyı Chrome Web Mağazası’ndan kaldırdı. 500.000’den fazla indirilen Nano Adblocker ve 200.000’den fazla indirilen Nano Defender adlı Chrome reklam engelleyicileri, kullanıcıların verileri üzerinde casusluk yaptığı gerekçesiyle Chrome Web Mağazası’ndan kaldırıldı. Uzantıların 1 yıldan daha uzun bir süre önce yayınlandıklarında veri toplama kodu içermediği ancak Ekim 2020 itibarıyla bu kodun eklendiği paylaşılıyor. […]

Devamı: Google, Veri Çalan Chrome Reklam Engelleyicileri Mağazadan Kaldırdı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
ı. Uzantıların 1 yıldan daha uzun bir süre önce yayınlandıklarında veri toplama kodu içermediği ancak Ekim 2020 itibarıyla bu kodun eklendiği paylaşılıyor.
Bu kısma inanmalı mıyım? İnsanlar çıkıp ''Bizim verilerimizi çalan bir uygulamayı nasıl mağazana eklersin?'' demesin diye böyle bir şey demiş olabilirler mi?
 
Bu kısma inanmalı mıyım? İnsanlar çıkıp ''Bizim verilerimizi çalan bir uygulamayı nasıl mağazana eklersin?'' demesin diye böyle bir şey demiş olabilirler mi?
Doğrudur, onay sürecinden temizken geçip sonra güncelleyip atlatmış olabilirler, kötü niyetli olmayan bir uygulama geliştirici bile internet üzerinden alıp kullandığı açık bir kod ile bazen hataya ya da bu tarz olaylara sebep olabilir. İhtimaller çok, ancak genellikle bilinçli yapılıyor bu tarz oyunlar.
 

Geri
Yukarı