- RAM
- DDR4 CL16 2x8 3200MHZ
- SSD veya HDD modeli
- WD 480GB NVME m2 / SanDisk 120GB SATA SSD
- Ekran kartı
- RTX 2060
- Anakart
- Asus PRIME B560M-A
- İşlemci
- i5 11400F
Selam. Durum başlıktaki gibi. Hiçbir problem yokken sabah uyanıp bilgisayarımı açtığımda American Megatrends sayfası geldi ve GPT header corruption dedi. Bilgisayarı açmak için BIOS'a girip F8 ve enter yapmam gerekiyor. Normalde bilgisayarda 1 adet M.2 480GB WD SSD, 1 adet SanDisk 120GB SSD Plus ve 1 adet 1TB HDD bulunmakta fakat bilgisayarı açtığımda 120GB'lik SSD görünmüyor. Disk bölümleri oluştur kısmını açtığımda da yok yani tahminimce 120GB'lik SSD bozulmuş.
Şimdi, bozulan SATA Disk'i nasıl sökebilirim bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. İkincil olarak ise bilgisayarımda takılmalar başladı. Mouse'um sağa sola oynayınca çok hafif takılmalar ve seste takılmalar oluyor. Bozulmuş olan SSD'yi sökünce bu problemler geçer mi? Bu uyarıyı alana kadar hiçbir şekilde yaşanmamış şeyler.
Dipnot: İşletim sistemi M.2 480GB WD SSD'ye kurulu.
Şimdi, bozulan SATA Disk'i nasıl sökebilirim bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. İkincil olarak ise bilgisayarımda takılmalar başladı. Mouse'um sağa sola oynayınca çok hafif takılmalar ve seste takılmalar oluyor. Bozulmuş olan SSD'yi sökünce bu problemler geçer mi? Bu uyarıyı alana kadar hiçbir şekilde yaşanmamış şeyler.
Dipnot: İşletim sistemi M.2 480GB WD SSD'ye kurulu.