GPT Yine Başıma Bela Oldu

Kerem Kalkır

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2013
Mesajlar
44
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Arkadaşlar yeni anakart aldım Windows 8 Sistemim çöktü. Şu lanet GPT hatasını alıyorum. Ama işin kötü tarafı Hiren's Boot kullanmaya çalışıyorum görmüyor. Ne CD ne de USB şeklinde görmüyor. Diğer 'E' ve 'D' bölümlerindeki dosyaları kurtarmam lazım. Pardus kurdum ordan girip harici diske kopyalarım diye direk olarak ama buda bir işe yaramadı yada ben beceremedim. Yardımcı olur musunuz? Kurtarmam için ne yapmam gerekiyor?Tavsiyelerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla...
 
Eyvallah abi teşekkürler. En kısa sürede deneyeceğim ama USB'yi takıp başlattığımda boot olarak görememiştim. Bu Linux tabanlı olduğu için görebilir miyim?
 
Unetbootin ile yazarsan sorunsuz boot etmesi gerek.
Tamam teşekkürler birkaç gün içerisinde deneyeceğim.

- - - Güncellendi - - -

Sayın Recep Abi, birde ben bu bilgisayarı aldığımda Windows 8 yüklü olarak geldi ve ne üzerinde ne de kitapçığında Ürün Anahtarı(Product Key) yazmıyordu. Bildiğin gibi bilgisayarım çökmüş durumda. Windows'u kurarken Ürün Anahtarı'nı nasıl gireceğim?

Ayrıca anakartıda değiştirdim.
 
Kasanın sağına, soluna, altına bak. Bir etiket üzerinde yazması gerekiyor. Eğer göremezsen Buradaki programı indir. Software-Licenses-Windows Product Key kısmına bak.
Bilgisayarım zaten çökmüş vaziyette ve sistemi kurarken Anahtar'ı istiyor. Yani şu durumda öğrenmem lazım Anahtar'ı yoksa kuramıyorum Windows 8'i.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı