GPU belleğini kullanmıyor

Aokiee

Hectopat
Daha fazla  
Laptop kullandığım için ekran kartım paylaşımlıymış yani belleğini RAM'lerden alıyormuş. Ancak oyun oynarken %100 göstersede hem belleği hem de paylaşılan belleği kullanmıyor. Ne yapmam lazım?

CPU: Intel i3 5500U.

GPU: Intel HD Graphics 5500.

RAM: 8 GB.

Dosya Ekleri

• 12345.png
    12345.png
    795,8 KB · Görüntüleme: 166
Hocam paylaşımlı ekran kartları sadece RAM kullanmaz. Zaten sen bu görüntüyü esasen işlemciden alıyorsun. Bilgisayar ona göre kendini adapte ediyor. Ayrıca görselde gayet kullanıldığı gözüküyor, RAM'e fazla takılma.

Hocam paylaşımlı ekran kartları sadece RAM kullanmaz. Zaten sen bu görüntüyü esasen işlemciden alıyorsun. Bilgisayar ona göre kendini adapte ediyor. Ayrıca görselde gayet kullanıldığı gözüküyor, RAM'e fazla takılma.
Bu paylaşılan bellek olayı GPU'nun sıkıştığı zaman ordan kendine bellek çekmesi değil mi hocam bariz zorlanıyor niye almıyor acaba maksimum sınırı mı var ekran kartının.

Bu paylaşılan bellek olayı GPU'nun sıkıştığı zaman oradan kendine bellek çekmesi değil mi hocam bariz zorlanıyor niye almıyor acaba maksimum sınırı mı var ekran kartının.

Şu anda GPU gücü yetersiz olup kullanılan bellek miktarı yettiği için bu performansı alıyorsun burada tek sorun işlemcinin 95 dereceye çıkmasıdır, termal macun yenilemesi gerekiyor.

Şu anda GPU gücü yetersiz olup kullanılan bellek miktarı yettiği için bu performansı alıyorsun burada tek sorun işlemcinin 95 dereceye çıkmasıdır, termal macun yenilemesi gerekiyor.
Laptop olduğu için birkaç gün önce açtım RAM yükselttim ama çok illet bir şey bir menteşe zarar gördü biz bu termal macunu kendimiz yapabilir miyiz veya bilgisayarcıya yaptırmak daha mı uygun olur?

Laptop olduğu için birkaç gün önce açtım RAM yükselttim ama çok illet bir şey bir menteşe zarar gördü biz bu termal macunu kendimiz yapabilir miyiz veya bilgisayarcıya yaptırmak daha mı uygun olur?

Hiç tecrüben yok ise video izleyebilirsin, risk almak istemiyorsan bilgisayarcıya götürebilirsin ancak ne kullanacağını sor ve kalitelimi diye internette araştır iyiyse yaptır olmazsa kendin internette MX-4 adlı macunu alıp bilgisayarcıda yaptırırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı