Çözüldü GPU Kullanımı %0 Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anıll

Kilopat
Bir anda oldu bu olay. Bilgisayarı açma tuşuna bastığımda açılmıyor. Bazı takılı USB'leri kaldırdığımda açılıyor, sonra geri takıyorum. USB'leri çıkarmadan açılmıyor. Oyunlarda ise ana menüde işlemci %70 - %100 arası ekran kartı da %0 - %40 arasında. Oyun içerisinde işlemci sabit %100'de GPU %0. PSU'dan olabilir mi sizce?

Çözüm
HDD veya RAM ölmüş olabilir. PSU altını temizleyin kasayı. Toz yapmış olabilir. Olmadıysa format atın.
HDTune programında Health bölümünde çıkan sonuçlar;
1595523511685.png

Diğer seçenekler ile de taratıyorum.
Windows çöktükten, format attıktan sonra oluştu olay. HDD'den olabilir mi? Hala çözemedim. :(
Sorun güç kaynağındaymış. Değiştirince düzeldi.
Olur mu olur fakat GPU %0 demek çalışmıyor demek gibi bir şey e çalışmayan şey nasıl görüntü versin?? Acaba Driver Booster gibi bir uygulama kullanıyor musun isminde Driver vb. geçen her şey olabilir kullanıyor musun o tarz uygulamalar yanlış driver yükleyebiliyorlar.
Hayır driverları kendi sitesinden yüklüyorum. Araştırmalarıma göre şunu düşündüm, işlemci %100'de çalışıyor ekran kartına yetmiyor. Fazla elektrik alamıyor gibi :D Bilgisayarı normal haliyle açınca da açılmıyor. USB'leri çıkarıp açıp geri takıyorum.

Hayır driverları kendi sitesinden yüklüyorum. Araştırmalarıma göre şunu düşündüm, işlemci %100'de çalışıyor ekran kartına yetmiyor. Fazla elektrik alamıyor gibi :D Bilgisayarı normal haliyle açınca da açılmıyor. USB'leri çıkarıp açıp geri takıyorum.
O zaman yeni psu alma zamanı şimdiden söyleyem iyi bir şey al elinde patlamasın ömür boyu yetecek psu söyle dersen Cooler Master kullanabilirsin ama parası da iyi:D onun dışında FSP'de aşırı kötü bir marka değil benim gözümde f/p markasına yakın.

Son düzenleme:
HDD veya RAM ölmüş olabilir. PSU altını temizleyin kasayı. Toz yapmış olabilir. Olmadıysa format atın.
HDTune programında Health bölümünde çıkan sonuçlar;
1595523511685.png

Diğer seçenekler ile de taratıyorum.
Windows çöktükten, format attıktan sonra oluştu olay. HDD'den olabilir mi? Hala çözemedim. :(
Sorun güç kaynağındaymış. Değiştirince düzeldi.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı