Sapphire RX 480 GPU Kullanımı %0 Sorunu

OğuzhanP

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Selamlar, yaklaşık 30 dakika önce montajını tamamladığım ekran kartının en güncel driverını indirip kurdum. Öncelikle BF1 oyununa girdim ve FPS değerlerine bakmak istedim çok fazla FPS drop yaşanıyordu bende sorunun GPU kullanımının %99 dan ani olarak %0 lara düştüğünü gördüm. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

İşlemci: İ5 3470
RAM: 8GB
GPU: Sapphire RX480 4GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, yaklaşık 30 dakika önce montajını tamamladığım ekran kartının en güncel driverını indirip kurdum. Öncelikle BF1 oyununa girdim ve FPS değerlerine bakmak istedim çok fazla FPS drop yaşanıyordu bende sorunun GPU kullanımının %99 dan ani olarak %0 lara düştüğünü gördüm. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

İşlemci: İ5 3470
RAM: 8GB
GPU: Sapphire RX480 4GB

Hangi çözünürlükte kullanıyorsun ? RX 480 1440p kartı çünkü.

@CraZyNoMaD Ben hepsini güncelledim ve bir çok sorundan kurtuldum, şimdi benim cihazlarım garanti dışı mı?
222.jpg

Müşteri Hizmetleriyle görüştüm, bize yollayın bizde inceleyelim dediler ona göre iade ediceklermiş. Gelişmeleri yazarım hepiniz sağolun.

Yeni gelişme, az önce aradım bana arkadaş kutu içerisinden dönüştürücü ve 4pinlik güç kablosu çıkmadığını söyledi. Güldüm dedim zaten çıkmıyor dedim inatlaştı çıkması lazım onlar yok dedi. Şaka mı bu dedim yeni bir kutuyu açın bakın çıkmıyor dönüştürücü ve 4pinlik güç kablosu sapphire marka dedim. Tamam depodan çeker bakarız ozaman dedi eğer varsa geri yollarım dedi. Yarın arayın haber alırsınız dendi. Bu ne şimdi bunlar nasıl iş yapıyor? Verdikleri kutunun içeriğinden haberleri yok.

Müşteri Hizmetleriyle görüştüm, bize yollayın bizde inceleyelim dediler ona göre iade ediceklermiş. Gelişmeleri yazarım hepiniz sağolun.

Yeni gelişme, az önce aradım bana arkadaş kutu içerisinden dönüştürücü ve 4pinlik güç kablosu çıkmadığını söyledi. Güldüm dedim zaten çıkmıyor dedim inatlaştı çıkması lazım onlar yok dedi. Şaka mı bu dedim yeni bir kutuyu açın bakın çıkmıyor dönüştürücü ve 4pinlik güç kablosu sapphire marka dedim. Tamam depodan çeker bakarız ozaman dedi eğer varsa geri yollarım dedi. Yarın arayın haber alırsınız dendi. Bu ne şimdi bunlar nasıl iş yapıyor? Verdikleri kutunun içeriğinden haberleri yok.
Shappire markasının diğer kutularında da çıkmıyor mu acaba?

Youtube dan baktım diğer kutu açılımı videolarına yok işte eksiksiz yolladım kutu içeriğini dönüştürücü de yok 4pinlik güç kablosuda. Var diye inatlaştı bide açar bakar yarın aradığımda ne diyecek çok merak ediyorum.

Youtube dan baktım diğer kutu açılımı videolarına yok işte eksiksiz yolladım kutu içeriğini dönüştürücü de yok 4pinlik güç kablosuda. Var diye inatlaştı bide açar bakar yarın aradığımda ne diyecek çok merak ediyorum.
Belirttiğiniz araçlar kutudan çıkmıyor araştırdığım kadarıyla. Eğer satın aldığınız bayii size bu araçların çıktığını söyleyip karta değişim yapmazsa; Shappire teknik destek servisi ile görüştüğünü, kutu içeriğinde bu araçların çıkmadığını belirt. Eğer değişim yapmamak da ısrarcı davranırsa; değişim yapmadığı takdirde hukuksal yollar başvurup hakkını sonuna kadar savunacağını da belirt.

Diğerlerini bilmemde RX480'den çıkmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

aaa.png

Yabancı bir forumda Afterburner programında böyle bir seçenek olduğunu bunu açıp denemesini istemiş bir kullanıcı. Sizin fikirleriniz neler yarım yamalak ingilizcemle anladığım kadarıyla program bazen AMD GPU'ların değerlerini yanlışmı gösteriyormuş neymiş? Ama programdaki değerde yanlış olsada oyunlarda fps düşüşlerini epey hissediyordum :sıkıldım:

Kutu içeriğinde yaşadığımız sorun aşılmış, işleminiz gün içinde sonuçlanır yarın müşteri hizmetlerini arayın dendi. Şimdi aklımda iade vardı ama acaba değişim mi istesem sizce ne yapmalıyım? Ürünü kredi kartıyla 3 taksit almıştım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı