Bu sistemle Battlefield 3'te 3fps alıyorum ve fark ettiğim şey ise Gpu Kullanımı (Ekran Kartı kullanımı) %10'u geçmiyor yani %99 olarak çalışmıyor. Bunu nasıl %99 olarak ayarlarım? (Origin'de BF3 orjinal)
Diğer sorum ise: Far Cry 3'te Gpu kullanımı %99 ve 30 FPS alıyorum, ama arada Gpu Kullanımı %30'lara düşüyor ve bu sayede 10 FPS alıyorum ve yaklaşık 15 saniye sonra tekrardan GPU Kullanımı %99 oluyor ve 30 FPS alıyorum yine.
Özet: GPU kullanımı %99'ken %30'lara düşüyor 10-20 saniye sonra %99'a tekrar çıkıyor, ben bunu nasıl hep %99 yapabilirim?
@Recep Baltaş Sorun çözüleli çok oldu tekrardan hatırlatma yapayım ayrıca yorum olarak çözümü de yazmıştım diye hatırlıyorum, belki başka konudaydı neyse.
Sorun anakartın chipsetinin ısınması bu yüzden işlemcinin frekansını düşürmesi, Throttlestop programı sayesinde sürekli işlemciyi maksimum frekansa sabitliyorum. Ayrıca işlemci sıcaklığı maksimum derecede bile 46'yı geçmiyor T2 Mini soğutucu ile. Sorun chipsetteki ısıda yani.
Onu kastetmemiştim. Örneğin 800 MHz saat hızınız var bunu sabitleyip yüke göre saat hızı ayarlamayı kapatırsanız %100 çalışır. %30'lara inip çıkmasının nedeni de uyumsuzluk olabilir.
Eskiden 3 FPS alıyordum, oyunu silip tekrardan yükledim bu sefer 30 FPS alıyorum ama gene Gpu Kullanımı %30'lara düşünce 10 FPS civarı alıyorum. (SSD ve HDD eski sistemden söktüm taktım acaba format atsam düzelir mi?)
Yok mu yardım edebilecek bi usta? Günlerdir bu sorunla uğraşıyorum, olmazsa Windows 7 kurup onda deneyeceğim.
Sanmıyorum, "City Car Driving" oyununda denediğimde GPU kullanımı %99, CPU kullanımı en fazla %60 oldu. Ayrıca biraz araştırdığımda GTX750 için felan darboğaz yapmaz diyorlar.