Mustafa uysal

Hectopat
PUBG'de test ettiğim oyun bilgisayarının GPU kullanımı sürekli %1 %47 %30 %99 şeklinde değişiyor her saniye oluyor bu.
CPU darboğaz mı yapıyor diye düşünüyordum fakat 3000 MHz 16 GB olan Team Force t vulcan RAM bellek kullanımı 3GB ve 2000 MHz'de çalışıyor normal bir RX590 ekran kartına göre en az 20 FPS düşüş yaşamaktayım RAM ayarlarını nasıl değiştirebilirim veya CPU tam gücünü kullanmıyor mudur bunu öğrenmem lazım.
PSU 500W+80.
Anakart ASUS Prime A320M-F.
İşlemci AMD Ryzen 5 1600.
PSU'dan da kaynaklı olabilir diye düşünüyorum düşük bir ihtimal.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    17,1 KB · Görüntüleme: 333
BIOS'tan 2 adet tepe fanının 1 adet arka fanın ve işlemci fanının hızını arttırdım.
Radeon ayarlarından ekran kartının fan hızlarını da arttırdım.
Sıcaklığı kontrol altına alabildim fakat GPU kullanımına pek etkisi olmadı.
Hala sürekli değişime uğruyor.
(Bu arada ekran kartının maksimum MHz'si 1430 değerlerinde ve ben 2000'e kadar çekebiliyorum arttırsam zarar verir miyim?) MHz'yi Radeon ayarlarından arttırdığım için pek bir zararı olacağını ve OC gibi yıpratacağını düşünmüyorum.

MHz'ı arttırmayın O.C yapmış oluyorsunuz. Kapanabilir kilitlenebilir vs. her şeyi yüksek performansa almak mantıklı olacaktır, normalde yüksek performansa aldığınız zaman GPU tam performans kullanılır. AMD GPU kullanmadım o yüzden tam net bir şeyde söyleyemiyorum AMD'nin değişik birkaç ayarı var bu tip sorunları doğurabiliyor.

MHz'ı arttırmayın O.C yapmış oluyorsunuz. Kapanabilir kilitlenebilir vs. her şeyi yüksek performansa almak mantıklı olacaktır, normalde yüksek performansa aldığınız zaman GPU tam performans kullanılır. AMD GPU kullanmadım o yüzden tam net bir şeyde söyleyemiyorum AMD'nin değişik birkaç ayarı var bu tip sorunları doğurabiliyor.
PSU dan dolayı olma ihtimali nedir?

Net birşey söylemek mümkün değil eğer dvd sürücsü varsa onu sökün olabildiğince tasarruf etmeyi deneyin.Amd de yazılımsal olarak bu tip sorunlar oluyor.Dediğim gibi Amdnin kontrol panelini kurcalayın biraz.
PSU dan dolayı olma ihtimali nedir?

Ekran kartının güç tüketimine bakmak aklıma geldi 190W Güç tüketiyor sizce normal midir
Çünkü pubg ağır bir oyun ve normalde rx590 ekran kartları 220W Tüketiyormuş bu da 500 w dan fazla bir psu nun gerekli olduğuna dair bir işaret midir?
arkadaşlar 650w +80 Yeni psu almama rağmen sorun hala devam ediyor
Ekran kartının güç tüketimine bakmak aklıma geldi 190W Güç tüketiyor sizce normal midir
Çünkü PUBG ağır bir oyun ve normalde RX590 ekran kartları 220W Tüketiyormuş bu da 500W'dan fazla bir PSU'nun gerekli olduğuna dair bir işaret midir?

Son düzenleme:
Ekran kartının güç tüketimine bakmak aklıma geldi 190W Güç tüketiyor sizce normal midir?
Çünkü PUBG ağır bir oyun ve normalde RX590 ekran kartları 220W Tüketiyormuş bu da 500W'dan fazla bir PSU'nun gerekli olduğuna dair bir işaret midir?
Arkadaşlar 650W +80 Yeni PSU almama rağmen sorun hala devam ediyor

Sorun düzeldi mi acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı