GPU kullanımı nasıl arttırılır?

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    80,1 KB · Görüntüleme: 152
  • 3.png
    3.png
    78,2 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleme:
Tahmin ettiğim gibi, şu an yanımda kalan arkadaşımın dizüstü oyuncu sisteminde de CPU sıcaklığı; Directx teknolojisinin devreye girdiği durumlarda 100 dereceye ulaşıyor. Zira CPU ve GPU yongaları aynı soğutucu blok üzerinden soğutulmakta.

Senin kullandığın İdeapad serisi laptoplarında kasa kalınlığı ve soğutma sistemi oldukça vasat seviyelerde. Haliyle termal macunun bakımlarının yapıldığı koşullarda bile frekans düşürmese dahi belirgin oranda ısınma söz konusu olabiliyor.

Şimdilik termal macun bakımlarını yapıp, sistemi tozlardan arındırman sistemi; frekans düşürmeyecek seviyelere indirgeyecektir. Problemlerin devamı halinde iyi bir dizüstü soğutucusu alman - kucakta oyun oynama alışkanlığından kurtulman gerekecek.

Hocam ben yıllardır bilgisayar kullanırım laptop olarak da bu 3. Laptobum ve hiçbirinin bu kadar az ısındığını görmedim o kadar oyun oynadım hic kucağıma pcyi almadim hic ısı veya soğutucu derdim de olmadi güçlü bir h ve hq işlemcili oyun bilgisayarları bile bundan daha fazla ısınıyor artı bahsettiğim oyunu veya diğer oyunlari yükseğe alıp actigimda hic 90 100 cpu gormedim 60 80 bandinda ilerliyor sorunun sogutmadan kaynaklandigini sanmiyorum ben simdi gitsem soğutucu alsam oyunu açsam yine yüksek seviyelerde oynayamicam ama macun olayına katılıyorum çünkü 4 yıl oldu nerdeyse laptobu alali ve hic bakim yapılmadı format bile atmadim :) içini açıp temizleyip macunları da yenileyip güzel bir formattan sonra yine deniycem sonucu tekrar burdan atarim. İlginiz için tesekkur ederim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı