GPU Kullanımında Dalgalanma

Düzceli8141

Hectopat
Sistemi yeni topladım. 2 ay oldu alalı. İlk başlarda önemsemedim ama oyunlarda GPU kullanımı sabit değil düştükçe FPS'de düşüyor ara ara takılmalar oluyor bu sebepten.
R5 1600 işlemci RX 590 GPU'ya yetmiyor mu acaba? 8 GB RAM'im var. CS:GO'da bile FPS sabit kalmıyor bir 60-70 bir 0-20. yardımcı olabilecek arkadaş var mi bu konuyla ilgili bilgisi olan?

MSI Afterburner indirin ardından ayarlar kısmında "AMD uyumluluğu ayarları" bölümünden "Enable unified GPU usage monitöring" etkinleştirin.

Dostum cok sağ olasın şu an problemim çözüldü sanırım.
PUBG Ultra ayarlarda GPU kullanımı 95-100.
CS:GO Ultra 45-55 arası oynuyor, düşüşfalan girmiyor.
Lowda oynadıgım için ben PUBG'de de CS'de de sabit değerler, şu an problem çözüldü sanırım.
Ama MSI Afterburner'daki ayarın Radeon ayarlarında kullanımıda düzeltecegini düşünmezdim. Senin dediğin ayarı yapınca Radeon'un ctrl+shift+odaki izleme ekranında da GPU kullanımı düzeldi.

Birincisi o 1600 ilk versiyonsa yani revizyonlu olan değilse takılmalar normal. 2.'si RAM'iniz tek kanal ise yine takılmalar doğal. RAM'i çift kanal yapın bir nebze düzelir.

Dostum ilk versiyondan kastın nedir? Revizyonlu olayı nedir? RAM tek kanal. CPU'nun ilk versiyon olup olmadıgını nasıl anlarım?

Dostum ilk versiyondan kastın nedir ? revizyonlu olayı nedir ? ram tek kanal. Cpu nun ilk versiyon olup olmadıgını nasıl anlarım ?
Ultrada problem yaşamıyorsanız sorunun kaynağı dediğim gibi CPU ve tek kanal RAM. Tek kanal RAM 64 Bit bellek veri yolu kullanırken çift kanal yaparsanız 128 Bit olur ve FPS'iniz bir hayli yükselir. O CPU ile RX590 zaten darboğaz yapıyordur low ayarlarda. CPU-Z Programından 12NM ise 2. Revizyondur 14NM ise ilk üretim.

Ultrada problem yaşamıyorsanız sorunun kaynağı dediğim gibi CPU ve tek kanal RAM. Tek kanal RAM 64 Bit bellek veri yolu kullanırken çift kanal yaparsanız 128 Bit olur ve FPS'iniz bir hayli yükselir. O CPU ile RX590 zaten darboğaz yapıyordur low ayarlarda. CPU-Z Programından 12NM ise 2. Revizyondur 14NM ise ilk üretim.
bu hangisi oluyo iyi mi kötü mü ben anlamadım ??

suan arkadaşın yardımıyla bi problemim kalmadı. darbogaz sorunu yaşamıyorum. ram işinide yakın zamanda halletmem lazım.

Dosya Ekleri

• AIDA64 CPUID 1.11.2019 00_48_51.png
    AIDA64 CPUID 1.11.2019 00_48_51.png
    31,1 KB · Görüntüleme: 358
bu hangisi oluyo iyi mi kötü mü ben anlamadım ??
Şanslısınız. R5 2600'e denk işlemciniz var. Bu demek oluyor ki sorun RAM. Bütçeniz ne zaman uyarsa o zaman 2. belleği alın. Aynısını alın ama. Bir de RAM'leriniz kaç MHz? Neden 2133'de çalışıyorlar?

dostum cok saolasın suan problemim çözüldü sanırım.
Pubg ultra ayarlarda gpu kullanımı 95 100
cs go ultra 45 55 arası oynuyo drop filan girmiyor.
low da oynadıgım için ben pubgde de csde de sabit değerler suan problem çözüldü sanırım.

ama msi afterburnerdaki ayarın radeon ayarlarında kullanımıda düzeltecegini düşünmezdim. senin dediğin ayarı yapınca radeon un ctrl+shift+o daki izleme ekranında da gpu kullanımı düzeldi.

Dostum ilk versiyondan kastın nedir ? revizyonlu olayı nedir ? ram tek kanal. Cpu nun ilk versiyon olup olmadıgını nasıl anlarım ?
Düzelmesine sevindim. Bu arada teşekkür etmeyin beğenin. :)

Şanslısınız. R5 2600'e denk işlemciniz var. Bu demek oluyor ki sorun RAM. Bütçeniz ne zaman uyarsa o zaman 2. belleği alın. Aynısını alın ama. Bir de RAM'leriniz kaç MHz? Neden 2133'de çalışıyorlar?

bu şahane bilgiler için saolasın dostum. şimdi ram frekansını da düzellttim :)

Dosya Ekleri

• AIDA64 CPUID 1.11.2019 01_05_53.png
    AIDA64 CPUID 1.11.2019 01_05_53.png
    31 KB · Görüntüleme: 346

Merhaba bende de xfx rx590 ekran kartı, ryzen 5 1600 işlemci, 16 gb tek kanal 3000 mhz ram var
Pubgde ultradayken %90 %100 civarı geziyor fakat düşüğe çektiğimde %0 %18 %57 %76 %80 sürekli böyle oynayıp duruyor ve oynadıkça fps drop yiyorum
Kartı aldığımdan beri bir kere bile gerçek fps değerlerini alamadım kart resmen gtx1050 gibi davranıyor 1050ti kullanan arkadaşım benden yüksek fps alıyor
Normalde ultrada da 85 fps vermesi gerekiyor ama bende 60 civari fps veriyor
Ekran kartını servise yollamalı mïyım yoksa rami çift kanal yaptığımda düzelecek mi?

@Mustafa uysal RAM'i çift yaparsan FPS'in tabii ki artar aynı zamanda R5 1600'ü OC'lersen çok daha iyi olur. Düzelir muhtemelen.

Ekran kartı ultra ayarlarda bile 55 fps veriyor azönce tekrar test ettim ultra ayarlarda da dalgalanma devam ediyor
Ekran kartının arızalı olma ihtimali nedir?
Fps düşüklüğü, ekran kartının 85 dereceye çıkması ve gpu dalgalanması ekran kartıyla ilgili sorunlar mıdır yoksa diğer donanımların yetersizliği ile mi ilgilidir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı